Fox Cookware Set - Az első használat és egy rövid palack kisokos


A tegnapi bejegyzésemben bemutattam a Fox cég nagyszerű főzőszettjét. Ma pedig az első beüzemelés következik és egy kis palack körkép.

Az utóbbival kell, hogy indítsak. A boltok kínálatában a leggyakoribb 4 ismert forma létezik. A kiszúrós, a szelepes, a menetes és a bajonettzáras.


Azzal a házpalackkal kezdem, amely a Fox gázégőhöz való. Ez pedig a menetes palack. 450g-os 4 évszakos LP gázkeverékes csavaros palack több hetes túrákra. A palack biztonsági önzárodó szeleppel, illetve nemzetközileg szabványos csavarozással van ellátva. A fejet le-föl lehet szerelni ellentétben a kiszúrós gázpalackokkal.
Roppant praktikus szállításkor, mert külön szedhetjük a palackot és a házégőt. Majd következő alkalommal újra rácsatlakoztathatjuk. 3 méretben kapható ez a változat (100 g, 230 g, 450 g) . 
A legnagyobb ára: 2790 Ft és igazán hosszú távú megoldást jelent.





Kiszúrható gázpalack. A leggyakrabban ismert fajta. Többnyire gázégőkhöz, turista gázfőzőkhöz, lámpákhoz, bizonyos típusú sátorfűtéshez használható. 
Ára kb. 400 Ft-tól kezdődik.











Szelepes! Általában francia sémára készül. Ezt soha ne vegyétek a Fox gázégőhöz. Nem kompatibilisek. Az ára a 450 g-os palacknak kb. 2200 Ft. Több méretben kapható! Ez a gázpalack Campingaz Easy Clic és Easy Clic Plus gázfőzőkhöz, illetve adapteres Primus gázfőzőkhöz, lámpákhoz ajánlott. 



Végül a bajonettzáras palack, mely sátorfűtéshez és bizonyos típusú gázfőzőkhöz használható.

A palackok fotói a következő oldalról származnak (egyben ez a webshop is): http://www.mountex.hu/webshop/outdoor_konyha/gazpalackok
Nem a legolcsóbb hely, de biztos felvilágosítást és segítséget kaphatunk.
Röviden ennyit kell tudni a hazai piacon található palackokról.







Menetes szelep és felhelyezése


Most a beüzemelés első lépéseit írom le. Körülbelül két percet vesz igénybe az időnkből az összeszerelés. Utána már csak főzni kell. Az első képen a palackot láthatjátok. Egy piros kupakkal van lezárva. Ezt tartsuk meg, mert amikor elrakjuk szétszerelt állapotban, akkor visszazárhatjuk a palackot.
Ezután vesszük a menetes csatlakozót (lásd a második fotót) és egyszerűen rátekerjük. Kis szisszenést tapasztalunk majd a csatlakozáskor. Szorulásig kell forgatni a kis fejet és már használhatjuk is.

Egy praktikus kis neoprén zsákocskát is ajánlok a gázpalackhoz szintén a Fox kínálatából.  
A Gas Canister Case egy vastag neoprén anyagból készült táska, amely a sérülékeny és szabványos méretű gázpalackok tárolására szolgál. Kiváló szigetelésénél fogva a palack még a leghidegebb időben sem dermed le. Az oldalfalain elhelyezhető az öngyújtó és egy kis kanál is. Mivel az öngyújtó szükségtelen, így akár helyette a bicska is belekerülhet az oldalsó tartóba.
FX Gas Canister Case néven kell keresni a terméket és az ára 3 000 Ft körül mozog a horgászboltokban.

Mint már említettem az előző bejegyzésben roppant praktikus a gázégő meggyújtása. Csak egy gombot kell megnyomni, amellyel szikrát pattintunk és a láng meggyullad. A gáz erősségét a gázpalack csatlakozásánál szabályozhatjuk. Íme az első láng! A 9 dl-es kannában kb. 3 perc alatt felforrt a víz a teához. Valljuk be egy-egy hűvösebb vízparton eltöltött horgásztúra alkalmával mindenképpen jól esik valami meleg étel vagy ital. Készíthetünk forró teát, forralt bort is a kannában. Továbbá forró vizet melegíthetünk a kannában egy-két instant étel elkészítéséhez.

Bővebben a blogon: http://www.boldogkukta.blogspot.hu/2013/11/fox-cookware-set-horgaszoknak-turazoknak.html

Első recept: http://boldogkukta.blogspot.hu/2014/06/marharagu-guinness-sorrel-vadkan-tavon.html

Magyarországon megvásárolható itt: http://www.carpmania.hu/termekek/etkezes-a-vizparton/fox-large-cookware-set-negy-reszes-edenykeszlet_5423.htm#.VBVuthbitUo

Népszerű bejegyzések