SOK KICSI JÓTÉKONYSÁGI NYEREMÉNYJÁTÉK - Gasztronap 2 személyre a Dél-Alföld ékszerdobozkájában, Óföldeákon


 Több jótékonysági akcióban vettem már részt. Ilyenkor jön rá az ember, hogy a fakanalát nem csak a kulináris örömök  miatt érdemes megragadni, hanem olyan embertársainkon segíthetünk, akik éppen valamiben hiányt szenvednek. Számomra igazán nagy örömet okoz, hogy az idei, országosan ismert Sok kicsi jótékonysági nyereményjátékban 15 hazai cég és 14 ismert blogger mellett én is tehetek valamit egy jó ügy érdekében. 

A jelenlegi nemes cél az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány támogatása.  Az önkéntesek naponta 1500 adag ételt osztanak ki Budapesten a rászorulóknak. Továbbá szegény sorban élő családokat lepnek meg egy-egy tartós élelmiszercsomaggal. Ebben az évben most ezeknek az embereknek tesszük szebbé a karácsonyát.

MI EZ AZ AKCIÓ? 
A Segítsüti akcióról a legtöbben már hallottak. Most a karácsonyi testvérkéjét a Sok kicsi nyereményjátékot ajánlom figyelmetekbe.

15 gasztroblogger és 15 szervezet tesz különböző gasztronómiai ajándékcsomag vagy programjellegű felajánlásokat. A nyereményjáték során a SoSe Közhasznú Alapítvány számára támogatást nyújtók minden 1000 Ft-nyi támogatás után 1 db virtuális sorsjegyet kérhetnek a 30 izgalmas lehetőség közül az általuk választott(ak)ra, amelyeket az akció végén kisorsolunk. Aki többször 1000 Ft támogatást ajánl fel, annak két választási lehetősége van: a megfelelő számú sorsjegyét vagy egy programra is kérheti (ezzel megnövelve nyerési esélyeit arra a felajánlásra) vagy tetszés szerint több programra is eloszthatja ezeket (ezzel megnövelve azt az esélyét, hogy valahol nyertes lehessen).
 
MIKOR?

Az akció felvezető részében november 16-30. között megismerhetővé válnak a nyeremények: minden nap egy blogger és egy cég programját tesszük közzé, részletes leírással, ezek összesítve a Nyeremények menüpontban lesznek áttekinthetőek. A támogatások felajánlása és a sorsjegyek kiválasztása december 1-től december 14-ig lesz lehetséges a Sorsjegyválasztás menüpontban. A gépi véletlenszám-generátor programmal történő sorsolást december 20-án 15 h-tól ejtjük meg ügyvéd jelenlétében, és ezután oldalunkon közzétesszük a nyertesek nevét valamint az általuk megadott településnevet. A nyeremények karácsony után, a felajánlóval való egyeztetés után realizálódnak majd. A céges nyereményeket - ellenkező egyeztetés kivételével - 2014. március 31-ig kérjük átvenni.

 MI A FELAJÁNLÁSOM?

Gasztronap a Dél-Alföld ékszerdobozkájában, 
Óföldeákon 2 személyre

  • Tartalmas reggeli Csongrád megyében élő termelők finomságaiból (kolbász, sajt, túró, autentikus parasztkenyér, jófajta házi pálinka, friss házi tej, sonka, szalonna...)
  • A nap folyamán dédnagyanyáink elfeledett süteményeit idézzük meg és a fortélyokat is elárulom: hájas tészta, béles, sajtos tallér.
  • Ebédre elkészítjük a nyúllakomát. Nyúlhúsból varázsolunk egészséges és finom ételt az asztalra Kontyos Gyümölcsborral leöblítve!

  • További felajánlásom: Boldog Kukta csomag minden földi jóval (csomag minőségi óföldeáki száraz tésztával, szegedi paprikával, makói hagymával, Kontyos gyümölcsborral és néhány további meglepetéssel a szegedi Bödön termelői piacról.

MIÉRT PONT EZ?  
Országunkban a legtöbb program Budapestre összpontosul. A Dél-Alföldről, vagyis az otthonomról gasztronómiai szempontból nagyon keveset hallani, pedig számtalan étel, alapanyag, hagyomány bölcsője ezen a vidéken található. Dacolva a trendekkel én egy hamisítatlan dél-alföldi gasztronapra invitálom a szerencsést és kísérőjét hamisítatlan vendégszeretettel megfűszerezve.

Támogatom a hazai termelők népszerűsítését, ezért egy ajándékkosár is vár a szerencsésekre, melyet autentikus helyi finomságokkal és a nem olyan régen megnyílt Bödön Termelői piac termékeivel töltök meg. 

A hagyományok megőrzése, a régi ízek továbbörökítése az életemben igen jelentős szerepet játszanak. Boldog Kukta most leporol néhány régi receptet és a Dédnagymama finomságait, praktikáit osztja meg a kurzuson.

HOL?  
Makó és Hódmezővásárhely között található aprócska településen Óföldeákon látom vendégül a szerencséseket. 
Árpád kori vizesárokkal körülvett templomáról, ősfás parkjáról, Návay kúriájáról híres település a nyugalom és béke szigete. Életem legszebb évei, pillanatai mind-mind idekötnek. Busszal és autóval egyaránt kiválóan megközelíthető falucska, mivel az autópálya a csodálatos község közelében húzódik. 


Népszerű bejegyzések