Sugar, a design cukrászda


 Évindítás egy igazán színes cukrászdával. Akár így is kezdhettem volna a mondandómat. Kint szürke, szottyos, sártól cuppogós minden, nem árt valamivel feldobni a hangulatot. A Sugar cukrászda bármelyik üzlete méltó erre. A kezdetek óta követem a fejlődését, épülését-szépülését ennek az Újpestről induló modern édességbarlangnak. Horváth Eszter divatsylistként dolgozó kreatív hölgy és egyben a híres újpesti Horváth cukrászdát üzemeltető család sarja. Az eredeti cukrászda helyén a Petőfi utcában egy pékség működik manapság. Az első süteményeimet ott ettem. Majd jött a változás és a bővítés lehetősége. Megnyitotta kapuit egy két szintes cukrászkomplexum néhány háznyira arrébba a Petőfi u. 35. szám alatt. Az alsó szinten a szülői munka gyümölcsét, a hagyományos vonalat képviselik a kínált portékák, fent pedig Horváth Eszter modern látásmódjában megálmodott pezsgő élettel teli cukrászda várja a kicsiket és a nagyokat. 

Majd hála az égnek a belváros felé is nyitott ez a design cukrászda és az akkori munkahelyemtől nem túl messze, a Paulay Ede utcában is megjelent egy üzlet. A fotókon most ezt a helyet láthatjátok. Egyedi enteriőr! Igazi mesevilág!
A cukrászremekek mellett cukorkákat és egyéb mutatós kellékeket is bezsebelhettek itt. A sütemények sehol sem tapasztalható különleges formákat öltenek itt. A kedvencem a csokis málnás pite. Felejthetetlen kombináció.


Webshop: http://webshop.sugarshop.hu/hu
Üzletek címei:
Sugar VI. ker. Paulay Ede utca 48.
Sugar IV. ker. Petőfi utca 35. első emelet



A kínálat időközönként megadott tematika szerint változik. Például az egyik nagy kedvencem Párizs édességei voltak. A sütemények árai igen magasak 600-700-800 Ft között mozog egy átlagos nagy szelet. Emellett kelyhek, krémek és újragondolt hagyományos csábító finomságok várják az éhes vendégeket. De sok esetben megérik az árukat és egy-egy ünnepi alkalommal érdemes időt és pénzt áldozni rá.


 

 A fejlődés nem állt meg. Horváth Eszter kiadta Desszertőrült című szakácskönyvét 2012-ben. A cukrászdák szellemében sorakoznak benne a finomabbnál finomabb édességek otthon is kivitelezhető változatban. Tetszik, mivel az alapoktól indul minden finomság elkészítése. Habár a receptek leírása és a mértékegységek nem mindig tökéletesek, de egy kis ügyeskedéssel kivitelezhetőek. Alapötletnek tökéletesek! 

A könyvet itt vásárolhatjátok meg az üzleteken kívül: http://www.libri.hu/konyv/horvath_eszter_125533.desszertorult.html

További tervek is vannak már a terjeszkedést illetően. Sőt már egyedi Sugar sütikészítő kurzusokon is részt vehetnek az érdeklődők!
Induljon jól az évetek! Irány a Sugar!

Rövid ízelítő a könyvből 

Népszerű bejegyzések