Rozmaringos-barackos szarvascomb szeltek
Gondoltam egy nagyon merészet és nekiláttam egy igazán VAD ételnek. Csábító, édes, illatos barackokra tettem szert a piacon és úgy gondoltam, hogy ezt egy kis hússal használom fel. Gyönyörű szarvascomb szeletek pihentek a fagyasztóban, így nem volt kérdés, hogy mit is készítek.
Előző este egy kis pácolással indítottam az akciómat, de meséljen inkább Nektek a recept!
Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap pácolás
Hozzávalók 2 személyre:
2 db 15 dkg-os szarvascomb
50 dkg sárgabarack
3 ág rozmaring
1 db babérlevél
törött bors, durva só
10 dkg vargánya
4 ek. olívaolaj
Előző este már egy kicsit előre dolgoztam. Egy zacskóba tettem a 2 ág friss rozmaringot lemorzsolva , a húsokat megszórtam törött borssal és sóval, majd melléraktam azokat is. A zacskót lezártam, besuvasztottam a hűtőbe és vártam a másnap estét.
Eljött a másnap. Nincs sok dolga ma sem az embernek.
Egy serpenyőben 4 ek, olívaolajt hevítünk és 2-2 perc alatt oldalanként vékony kérget sütünk a húsra.
Ha ezzel elkészültünk, akkor egy tűzálló serpenyőbe helyezzük a szarvascombokat.
Hozzádaraboljuk a barackot a serpenyőbe, plusz még egy kis vargányát is nagyobb darabokra szelve fűszerezésként mellérakjuk. 1 ág rozmaringunk még maradt tegnapról, így azt is a serpenyőbe dobjuk egy babérlevél kíséretében.
Ezek után irány a sütő 20 percig egyszer fordítva közepes lángon sütjük a szeleteket. Végül nincs mit tenni, átadjuk magunkat a finomságnak. Én nagyon szeretem a gyümölcs és a hús párosítást. Egy pohár roséval tökéletes elemózsia. Még egy kis salátát ajánlok eme fogás mellé
TIPP: Praktikus olyan serpenyőt venni, amelyet berakhatunk a sütőbe és nem szenved semmiféle károsodást. Ha fa nyelű a serpenyőnk, akkor alufóliával tekerjük be gondosan és rögtön mehet a sütőbe!
Nagyon szeretném már a saját magam által kilőtt és feldolgozott vadat lakmározni, de ez még várat magára. Amikor beköszönt a rossz időjárás, akkor kezdem a kötelező kurzus, így jövőre már kergethetem a vadakat az erdő mélyén.
Addig is ínyenc falatozást kívánok Nektek!