Zöldbabos újkrumpli
Amióta hazaérkeztünk próbálom reprodukálni a francia ízeket. Egyik alkalommal Julia Child által is kedvelt étteremben, az Au pied de cochon -ban ettünk és az egyik köret ez volt.
Könnyű és egyszerű. Bárki elkészítheti szárnyasokhoz és érettebb vörös húsokhoz is.
Elkészítés: 25 perc
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg friss zöldbab
6 szem közepes újkrumpli
1/2 tk. só
1/2 tk. őrölt fekete bors
2 dkg vaj
1/2 citrom leve
A krumplikat megmossuk és bő vízben feltesszük közepes lángra. Nem fogjuk teljesen omlós, puhára főzni. Kb. 15 percig marad a lobogó, sima vízben.
Majd leöblítjük és felnegyedeljük a zöldségeket.
A babnak lecsippentjük a végeit és félbe vágjuk. Lobogó vízbe tesszük 1 percre, majd jeges vízbe merjük kb. 2-3 percre. Ezt nevezzük blansírozásnak. A zöldséget főzni kezdjük, majd gyorsan hideg vízben sokkoljuk, így megállítva a további puhulást, színvesztést. Rövid hőkezelési folyamat.
Egy serpenyőben vajat melegítünk és amikor már forró rádobjuk a negyedelt krumplikat és a babot.
Gyorsan összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk durvára tört fekete borssal és végül egy fél citrom levével meglocsoljuk a köretünket.
Könnyű és különleges köret! Érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat kívánok!