Rántott - töltött tavaszi pacal
Neee! Ne lépjetek ki kedves Olvasóim! Most egy régi sztereotípiát szeretnék porig rombolni! A pacal igenis lehet finom! Ilyen formában pedig főleg! Néhány zöldség kell csak hozzá és egy kis bátorság!
Mi kell mindehhez? Most megtudhatjátok!
Hozzávalók a pacal főzéséhez:
1 kg pacal egészben (gyenge, vékony a legjobb)
20 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
5 dkg fehérrépa
5 dkg kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
3 liter víz
1 ek. só
6 szem bors
Hozzávalók a sütéshez:
10 dkg eidami sajt
4 csapott evőkanál medvehagyma
8 szem koktélparadicsom
4 db nagyobb csiperkegomba
só
3 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
- A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A pacalt egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket és felöntjük vízzel. Alacsony fokozaton körülbelül 2 órán át főzzük a pacalt, majd kivesszük a vízből és hagyjuk kihűlni.
- TIPP: Lehetőleg vékony, gyenge pacalt válasszunk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni majd
- A következő lépésben 4 db 10x15-ös téglalapot vágunk a pacalból és a nyesedéket félretesszük!
- A medvehagymát felaprítjuk, a koktélparadicsomot negyedekre vágjuk és a gombát vékony szeletekre szeljük. Ezeket összekeverjük. A sajtból pacalonként 2-2 szeletet porciózunk ki.
- A téglalapokat vékonyan megsózzuk és ráhalmozzuk az egyik felére a tölteléket. Végül félbehajtjuk a pacalt és hústűvel összetűzzük!
- Hagyományos módon liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa hármasba panírozzuk a kis batyukat és bő forró olajban aranybarnára sütjük! Melegen tálaljuk egy kis salátával vagy krémes krumplipürével. Elsőre meredeknek hangzik a recept, de elhihetitek, hogy igazán finom végeredményt kapunk! Egy próbát megér! :-)