Rántott - töltött tavaszi pacal



Neee! Ne lépjetek ki kedves Olvasóim! Most egy régi sztereotípiát szeretnék porig rombolni! A pacal igenis lehet finom! Ilyen formában pedig főleg! Néhány zöldség kell csak hozzá és egy kis bátorság! 

Mi kell mindehhez? Most megtudhatjátok!


Hozzávalók a pacal főzéséhez: 
1 kg pacal egészben (gyenge, vékony a legjobb)
20 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
5 dkg fehérrépa
5 dkg kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
3 liter víz
1 ek. só
6 szem bors

Hozzávalók a sütéshez: 
10 dkg eidami sajt
4 csapott evőkanál medvehagyma
8 szem koktélparadicsom
4 db nagyobb csiperkegomba

3 db tojás 
6 evőkanál liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

  • A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A pacalt egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket és felöntjük vízzel. Alacsony fokozaton körülbelül 2 órán át főzzük a pacalt, majd kivesszük a vízből és hagyjuk kihűlni.
  • TIPP: Lehetőleg vékony, gyenge pacalt válasszunk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni majd

  • A következő lépésben 4 db 10x15-ös téglalapot vágunk a pacalból és a nyesedéket félretesszük! 
  • A medvehagymát felaprítjuk, a koktélparadicsomot negyedekre vágjuk és a gombát vékony szeletekre szeljük. Ezeket összekeverjük. A sajtból pacalonként 2-2 szeletet porciózunk ki. 
  • A téglalapokat vékonyan megsózzuk és ráhalmozzuk az egyik felére a tölteléket. Végül félbehajtjuk a pacalt és hústűvel összetűzzük!
  • Hagyományos módon liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa hármasba panírozzuk a kis batyukat és bő forró olajban aranybarnára sütjük! Melegen tálaljuk egy kis salátával vagy krémes krumplipürével. Elsőre meredeknek hangzik a recept, de elhihetitek, hogy igazán finom végeredményt kapunk! Egy próbát megér! :-)


Népszerű bejegyzések