Erdei gombás szarvasszeletek medvehagymás tésztával
A vadhúsokat nem cifrázom túl. Hagyom érvényesülni a karakteres tiszta vad ízt. Ha ehhez még egy kis erdei gombát, egy kis óföldeáki medvehagymás tésztát adunk akkor tökéletes ünnepi fogás kerülhet az asztalra. Hozzuk terítékre ezt a szarvast! Mindenki imádni fogja!
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg szarvascomb
só
bors
2 ek. olívaolaj
3 ág kakukkfű
25 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba METRO-ban kapható)
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
25 dkg medvehagymás tészta
víz a tészta főzéséhez
- A szarvascombot kér körülbelül 2-3 cm vastag szeletre vágjuk sózzuk és borsozzuk.
- Egy serpenyőben olívaolajt forrósítunk és 3-3 perc alatt megsütjük a húsokat. Kiszedjük, majd félretesszük.
- A szaftos, pörcös alapra a gombakeveréket ráöntjük, a fokhagymát felaprítjuk és hozzáadjuk, majd egy nagy csipet sóval és 3 ág kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük tejszínnel a húsokat belerakjuk és így összerotyogtatjuk az egészet kb. 15 perc alatt.
- A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük.
- Tálaláskor a tésztát a tányérra rakjuk, a húsokat elfelezve a "tésztafészek" tetejére rakjuk és gazdagon megöntözzük a gombás-tejszínes szafttal.