Töltött libanyak
Ha Márton nap, akkor mindenképpen folytatnom kell a libaságok sorát! A legjobb, ha házi vágásból vásároltok libát, mert, akkor a nyakbőr szépen egyben marad és nem kell akkor varrni és tűzni. Mert ilyen kis csalafinta dolog libanyakat tölteni. Némi stoppolási készséggel rendelkezni kell, ha nincs meg egyben a liba alkatrész!
Hozzávalók 2 db töltött libanyakhoz:
2 db libanyak bőr
4 db szikkadt zsemle
30 dkg libamáj (olcsóbb helyettesítő a csirkemáj)
1/2 csokor petrezselyem
3 dl tej
1 db tojás
egy nagy csipet szerecsendió
őrölt fekete bors
1 tk. só
1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma
3 ek. libazsír
- A szikkadt zsemléket tejben áztatjuk, majd kinyomkodjuk azokat és egy tálba morzsoljuk.
- A felaprított petrezselymet és vöröshagymát egy evőkanál libazsíron megpirítunk és a zsemlékhez öntjük.
- A libamájat egy tojás hozzáadásával összeturmixolunk és az előbbiekhez adjuk.
- Sóval, borssal, csipet szerecsendióval ízesítve alaposan összekeverjük az alapanyagokat.
- Jelen esetben összetűztem a vékonyabbik végét a bőrnek és a szélesebb felén betöltöttem az előbb elkészített tölteléket, majd zárásként hústűvel lezártam a másik végét.
- Egy tűzálló tepsibe helyezzük a töltött libanyakat, egy-egy evőkanál libazsírral megkenjük azokat.
- Alufóliával lefedve alacsony fokozaton 60 perc alatt pirosra sütjük.
- Felszelve tálaljuk a ropogós libasülttel együtt.
Nyomtasd ki a bejegyzést!