Tejfölös-mustáros vaddisznókaraj
Induljon a karácsonyi menütervezése! A héten három nagyon egyszerű vadétellel várlak benneteket.
A legegyszerűbb ha vadászunk, akkor nincs gond a kutatással, beszerzéssel. Csak egy csípős hajnalon a barátokkal összefogva elindulunk némi vadhúsért egy közeli erdőbe! Persze, ha van rá engedélyünk! :-) Egyébként pedig már a legtöbb Tesco, Auchan tart a kínálatában vadhúst. Ha pedig egy METRO akad az utatokba, akkor akár fagyasztott és nem fagyasztott vadhúst is kerülhet a kosárba.
Nagy rajongója vagyok a vadhúsoknak. Egészségesek, csak és kizárólag természetben megtalálható
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg csontos vaddisznókaraj
3 fej közepes vöröshagyma
2 db babérlevél
1 dl víz
só
őrölt fekete bors
6 ek. mustár
6 ek. tejföl (20 %-os)
A húst alaposan megsózzuk és borsozzuk. Ezután a tejfölt és a mustárt összekeverjük szép vastagon bekenjük a vaddisznó minden oldalát.
A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk. Egy tűzálló edény aljába vastagon elterítjük a hagymát és a tejfölös-mustáros gerincet rárakjuk.
Felöntjük 1 dl vízzel , hozzáadunk 1 db babérlevelet és lefedjük alufóliával.
60 percig befedve sütjük a húst közepes fokozaton, majd kicsomagoljuk. Egy fokozattal feljebb kapcsolunk és további 20 percig sütjük. Egy kis színt adunk neki.
Krumplipürét és erdei gyümölcsös párolt káposztát kínálunk mellé!