Töltött brutál burger


Tombol a hamburger forradalom, rengeteg helyen kapni jó minőségű saját készítésű húspogácsából összerakott hamburgert. No de mégsem ugyanaz, mint egy teljesen saját kivitelezésű brutál burger, amelyet senki sem tud visszautasítani majd. De felkelni sem nagyon tud majd a székből az elfogyasztója! :-) 
Vigyázat, fajsúlyos bejegyzés következik! 

Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítési idő: 60 perc:

1 kg darált marhahús
20 dk bacon
20 dkg vöröshagyma
1 tk. oregánó
1/2 tk. őrölt fekete bors
2 tk. őrölt fűszerpaprika
1 tk. majoránna
1 tk. só
20 dkg eidami sajt
10 dkg gomba
10 dkg sonka
rukkola
paradicsom
4 db hamburgerzsemle (kész vagy Limara receptje alapján
ízlés szerint majonéz, ketchup

Ebben a receptben az a jó, hogy univerzális. A húspogácsákat akár befagyaszthatjuk, akár grillen megsüthetjük, akár a sütőbe bedobhatjuk. Tölteni bármivel lehet, csak a képzelet szab határt.
Lássunk is neki!


A húst fűszerezzük őrölt fekete borssal, fűszerpaprikával, majoránnával, oregánóval és nagyon finomra aprított vöröshagymával, sóval.

Az első lépés a formázás. Vegyünk elő egy 3 dl-es befőttes és egy kissé ellapított húsgolyót.
Az üveget nyomjuk a húspogácsa közepébe és a körülötte lévő húsból alakítsunk ki "egy oldalfalat". Kedvetek szerint alakítsátok a tölteni való hely mélységét, de hagyjatok minimum 1 cm vastag "hústalpat" az alján!
Majd két-három szelet baconnel borítsuk be a húspogácsa külsejét úgy, hogy az üveg még benne maradjon.


Vegyük ki az üveget és tegyük egy tűzálló tálba a húspogácsát, ha sütni akarjuk. Ha pedig fagyasztani, akkor egy nagy folpackra rakjuk rá.Most jön a töltés! Igazából itt csak a fantázia szab határt. Legyetek bátran kreatívak!


Én ebben az esetben sonkát, gombát és sajtot használtam a középső rész kibélelésére, de a másik kettőbe például bacon került.A tetejére 5 dkg reszelt sajtot halmozunk. Kicsit nyomjuk össze a sajtot és akkor nem esik szét!

Nem marad más mint, irány a sütő vagy a grill. Sütőben közepes fokozaton maximum 45 percig sütjük. 
Végül töltsük be a bucikat. Rukkola keveréket, paradicsomot tettem az alsó részre, majd erre került a húspogácsa és ketchup. Kettévágva ennyire brutális a látvány! :-)  
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Népszerű bejegyzések