Mustáros-tejfölös csirkecsíkok kelbimbóval


Munka után a legjobb a gyors vacsora. Télen nagy kedvenc nálunk a kelbimbó. Ezt a zöldséget pedig jól lehet variálni egy kis csirkével.  Na jó, bevallom hősiesen, hogy ma kaptam két hátteret az ételfotókhoz a Fotohatterek.hu-tól ( www.fotohatterek.hu) és alig vártam, hogy kipróbáljam azokat is. Tehát a mai vacsora így kerül most a blogra! :-)

Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 2 személyre: 

25 dkg kelbimbó
40 dkg csirkemell filé
2 dl tejszín
6 ek. mustár
1 kis pohár 20%-os tejföl (175 g)
1 dl víz
4 gerezd fokhagyma
8 ek. olívaolaj

frissen őrölt bors

4 evőkanál olívaolajat öntünk egy serpenyőbe, felforrósítjuk és a félbe vágott kelbimbókat gyakori kevergetés mellett megpirítjuk. Ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt színes borssal. Kiszedjük a serpenyőből a sült zöldségeket és félrerakjuk azokat. 

A serpenyőbe újból beleöntünk 4 ek. olívaolajat. Körülbelül 5 cm hosszú 1 cm széles csíkokat vágunk a csirkemellből. Ezeket a serpenyőbe rakjuk, megszórjuk sóval és őrölt színes borssal ízlés szerint. Kérgesre pirítjuk a húsokat. 

Hozzáadjuk a csirkemellhez a kelbimbókat, felöntjük tejszínnel és a vízzel, hozzákanalazzuk a mustárt és a tejfölt. Alaposan elkeverjük az egészet. A fokhagymákat fokhagymanyomóval beletörjük. 
Körülbelül 10 perc alatt összerotyogtatjuk az egészet és már tálalhatjuk is.

Rizzsel, kuszkusszal, quinoaval vagy csak éppen magában csipegessük el vacsorára ezt az egyszerű és finom fogást!

Nyomtasd ki a receptet!


Népszerű bejegyzések