Darázsfészek
Ez a sütemény még Nagymamám receptjei közül való. Hagyományos, semmi fényűzés és mégis finom. Valaki több kókusszal készíti, valaki lágyabbra hagyja. A mi változatunk most ilyen lett. Ízre mennyei
Hozzávalók kb. 30 db csigához
Elkészítési idő: 60 perc
Tészta:25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
0,5 dl tej
1 dkg élesztő
1 ek. cukor
3 tojássárgája
Töltelék
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A margarint és a lisztet elmorzsoljuk.
Az élesztőt egy csipet cukorral és tejjel felfuttatjuk.
A tojássárgájákat külön választjuk a fehérjétől. A tojássárgájákat, a cukrot, a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk az elmorzsolt liszthez és sima tésztát gyúrunk belőle.
30 percet pihentetjük a tésztát majd lisztezett deszkán két vékony lapot nyújtunk belőle.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és a porcukrot.
A kinyújtott lapokra rákenjük a fenti kókuszos tölteléket, majd feltekerjük az egészet.
Éles késsel ujjnyi vastag csigákat vágunk. Én szeretem, ha nem túl pufók egy-egy csiga, így akár egy falatként megeheti az ember.
Már csak a sütés marad hátra. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk a csigákat (ujjnyi helyet hagyunk két darab között).
Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
TIPP: Egy műanyag dobozban lefedve akár egy hétig is eláll.