Töltött - rántott setésköröm


Szeretnétek egy igazán különleges ételt a szilveszteri asztalra varázsolni? Tudom nem mindennapi a képen látható fogás, sokan a szemöldöküket is felhúzzák most, de bízzatok bennem! Egy egyszerű sertésköröm lehet izgalmas. Főleg ebben a formában. Arról pedig nem is beszélek, hogy újévkor sertést fogyasztani szerencsés tevékenység! Ha hatványozni szeretnétek azt a bizonyos szerencse faktort, akkor készítsetek a sertésköröm mellé egy kis almás lencsesalátát!


Elkészítési idő: kb. 2-3 óra főzés + 20 perc a töltelék elkészítése + 30 perc panírozás és sütés
Hozzávalók 2 személyre: 

Körmök főzése:
4 db fél sertésköröm
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma 
2 gerezd fokhagyma
4 szem egész bors
1 ek. só
kb. 4 liter víz

A töltelék:
50 dkg kacsamáj
1 kis csokor petrezselyem
1 db közepes vöröshagyma
10 dkg vargánya
1 db egész tojás
2 ek. zsemlemorzsa
só 
őrölt fekete bors
1 ek. kacsazsír

Panírozáshoz: 

3 db egész tojás
20 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
zsiradék a sütéshez
 
- A sertéskörmöket első lépésben vágjuk félbe egy éles bárddal vagy ennek hiányában kérjük meg a hentesünket. Mossuk át alaposan a körmöket és tegyük egy nagy lábasba. 

- Adjunk hozzá tisztított sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát, 4 szem egész fekete borsot, 1 ek. sót és mindezt öntsük fel körülbelül 4 liter vízzel. A lényeg, hogy a víz teljesen elfedje a körmöket. 
A főzés ideje függ a körmök vastagságától. Akkor készül el a köröm, ha egyszerűen ki tudjuk szendi belőlük a csontot. 

- Szedjük ki egy szűrőlapát segítségével a főzővízből a körmöket, távolítsuk el a csontokat és hagyjuk teljesen kihűlni azokat.

- Közben készítsük el a tölteléket. 1 db közepes vöröshagymát, egy kis csokor petrezselymet és 10 dkg vargányát aprítsunk föl és 1 ek. kacsazsíron pirítsuk meg a zöldségeket kb. 5-10 perc alatt. 

-A kacsamájat (lehet csirke- vagy sertésmáj is) turmixoljuk pépes állagúra, majd adjuk hozzá az előbbi zöldségeket. Üssünk hozzá meg egy tojást és 2 ek. zsemlemorzsát is keverjünk hozzá. Ha túl folyós állagú még a töltelékünk, akkor adjunk hozzá további kanál zsemlemorzsát. 

- Végül a kihűlt, kicsontozott körmök belsejébe osszuk el a tölteléket, simítsuk szépen egyenesre a tetejüket és panírozzuk be a szokásos módon a körmöket. Először liszt, majd felvert tojás egy csipet sóval és zsemlemorzsa. 

- Forró olajban kétszer megforgatva aranybarnára sütjük a körmöket. Kínálhatjuk egészben vagy akár szeletekre vágva. Több munkával jár ez az étel, de a végeredmény megéri.

Még nem késtetek le semmiről. A legnagyobb üzletek húspultjaiban biztosan találtok sertéskörmöt! 


További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/




                FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések