Sült sárgabarack joghurthabbal



A piacon sétálgatva itt-ott lehet még kapni sárgabarackot. Meg is ragadtam az alkalmat és néhány szem a kosaramba került. De csak semmi pánik!  Más gyümölccsel is érdemes ezt a habkönnyű desszertet elkészíteni. Én például áfonyával fogok következő alkalommal kísérletezni. A recept roppant egyszerű és fél órán belül már kész is!

Elkészítési idő 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:

30 dkg sárgabarack
3 ek. barna cukor
1 db citrom
3 dl tejszín
2 ek. akácméz
20 dkg görög joghurt 

➽ A sárgabarackokat megmossuk, felvágjuk, a magot kiszedjük és felnegyedeljük. Egy magas falú sütőedénybe terítjük a barackszeleteket és 3 ek. barna cukorral megszórjuk azokat. Sütőbe tesszük a gyümölcsöket és 250 °C-on 10 percig sütjük, átkavarjuk egy kanállal és további 10 percig sütjük. Amikor elkészül kivesszük a sárgabarackokat, meglocsoljuk egy citrom levével és hagyjuk kihűlni azokat. 

A barackok felét és a sütőtálban lévő levet egy tálba öntjük és botmixerrel pürésítjük.

A tejszínt kemény habbá verjük. Azután óvatosan hozzákeverjük a görög joghurtot és az akácmézet. 

Végül két pohárba rétegezzük az alapanyagokat. Először egy nagy kanál joghurtkrém, majd egy kis barackpüré és egy kis sült sárgabarack. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy minden alapanyag. A tetejére szórhatunk egy csipet friss kakukkfüvet vagy éppen durvára tört pisztáciát. Frissen fogyasztandó!    

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!





Népszerű bejegyzések