Mézes dió ajándékba



 Ha egészséges nassolnivalót szeretnétek ajándékba adni, akkor itt van egy remek tipp. A mézes dió. Elkészítése kb. 5 percet vesz ajándékba és bizton állíthatom, hogy a megajándékozott nagy-nagy örömmel fogja elcsemegézni. 

Hozzávalók 1 db 1 dl-es üveghez
10 dkg dió (függ a dióbél nagyságától)
kb. 0,5 dl méz
Ízlés szerint csillagánizs, fahéj vagy szegfűszeg

➽ Sokan a dió pirítására esküdnek, de személy szerint azért nem szeretem, mert a mézzel való házasításnál könnyen mézben úszkáló darabokat találhatunk. 

➽ Egy tiszta üvegbe egész dióbelet töltünk, majd felöntjük annyi mézzel, amennyi teljesen ellepi. Várjunk egy kicsit, mert lassan csorog le a méz az üvegben, így egy kicsit később még utána kell töltenünk majd. 

➽ A mézbe tetszés szerint csillagánizst, szárított gyömbért, egész fahéjdarabot vagy éppen egy kis aszalt áfonyát is tehetünk. Mennyei és egészséges csemegét készíthetünk belőle.

➽ Amellett, hogy finom még egészséges is a mézes dió. Rengeteg vitamint tartalmaz ez a kombináció. Vérnyomásra, az immunrendszer erősítésére, gyomorbántalmakra, értisztításra biztosan jól alkalmazható. Próbáljátok ki vagy ajándéknak vagy éppen saját csemegének. 
 
Ha Ha
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések