Game, a cookbook


Szeretek vadételes szakácskönyveket böngészni, gyűjteni. A hazai választék igen gyér és kevésbé hiteles. Így általában külföldről szerzek be ilyen témájú könyveket Amerikától, Hollandián át, egészen Angliáig.
És meg is érkeztünk a mai könyvünk születésének helyére. Ez az ízig-vérig angol vadételes könyv a Game, a cookbook Trish Hilferty és Tom Norrington-Davis szerzőpárs keze nyomán.


A könyv lapjain végigveszik a vadfajokat, hozzájuk tartozó felhasználási és tárolási tanácsokkal, egy-egy igényes fotóval megtűzdelve, majd jobbnál jobb receptekkel kiegészítve. A makrofotókat kimondottan imádom a könyvben a szebbnél szebb tollazatokról vagy állatszőrökről.
Az angoloknál a vadászat és a horgászat nem válik külön, hisz egy-egy vadételes könyvben megtalálhatóak a halételek is.
2 lábú, 4 lábú és láb nélküli kategóriákra osztották fel a tartalmat.
Számtalan példa szerepel a könyvben arra, hogy vadételt készíteni nem is olyan nehéz. Szerethető tésztás ételek mellett megtalálhatóak az igazi ünnepi fogások is.


A húsok feldolgozása után a könyv végén még köretekre, mártásokra is kapunk tippeket. Egyszerű és jól elkészíthető leírások.
Tradicionális angol ételek legjobb gyűjteménye számomra. Azok is örömmel forgatják majd a kiadványt, akik még csak most ismerkednek a vadételekkel. Egy igazán jó angol nyelvű belépő a vadgasztronómia világába. A Sunday Telegraph' év könyve díját nyerte el a Game, a cookbook.

Technikai információk:
Keménytáblás könyv
Első kiadás: 2009.
Méret: 22x3x26,5 cm
Súly: 1,18 kg
270 oldal
Ára: £ 25 az Amazon.co.uk oldalon



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések