Könyvet a fa alá!




Bevallom az idén igen nehéz volt új és igazi értéket képviselő hasznos szakácskönyveket összegyűjteni. De mégis sikerült! Ezekből a könyvekből kettőt akár egy Libriben is megvásárolhattok még az utolsó pillanatban is. Még ma délelőtt elszaladhattok értük. 


A kenyér lelke - Vajda József

"Meg kell adni az időt a kenyérnek" - mondja Vajda József, és éppen így adja meg az időt a szavainak is. Ahhoz, hogy a kenyérsütés roppant egyszerűnek látszó folyamatát lépésenként megmutathassuk, nem elegendőek a receptek. Van ott valami más is, ami nem adja könnyen magát, és amiért a könyv címe A kenyér lelke lett.
Józsi bármennyit tud beszélni a kenyérről, de közben mindig többről és másról is beszél. A teremtésről, a természetről, a tiszta alapanyagokról, a kísérletezésről önmagunkkal, a határaink feszegetéséről és átlépéséről. Így lett ez a könyv nemcsak gazdag receptgyűjtemény, hanem a Földről és a bennünket körülvevő világról szóló beszélgetés is, amelybe most az olvasók is bekapcsolódhatnak.


Ára: 5490 Ft 

Zalai, vasi paraszti ételek - Prikryl József


A kiadvány első részében néprajzi vonatkozású írások találhatóak, melyben bepillantást nyerhetünk a paraszti konyha alapanyagaiba, ételtípusaiba, valamint ünnepeik, továbbá társas munkáik szokásaiba és ételeibe. A receptek fejezetnél több mint 100 étel leírása található.
A könyv itt rendelhető meg: https://www.facebook.com/commerce/products/2991071964242111/

Ára: 6500 Ft


Gluténmentes pékség - Természetes alapanyagok házi lisztkeverékek kenyerek és péksütemények minden alkalomra - Horváth Judit

Hogyan készítsünk glutén- és adalékanyag-mentes kenyeret házilag?
Igazságtalan lenne, ha a kézműves kenyér forradalmából kimaradnának azok, akik bármilyen okból nem tudnak vagy nem akarnak gluténtartalmú kenyeret enni. Nekik mutatja meg Horváth Judit ebben a könyvben, miként lehet otthon összeállítható lisztkeverékekből és különböző kelesztőanyagok felhasználásával adalékanyag-mentes kenyereket és péksüteményeket sütni. Többek között megosztja a gluténmentes kovászos kenyér készítésének is minden csínját-bínját.
Aki vele tart, többé nem kényszernek éli meg a gluténmentes gabonák és magok használatát és fogyasztását, hanem izgalmas, alternatív és egyben egészséges választásnak. 

Ára: 5000 Ft



MÉG TÖBB #bögrés - Rupáner-Gallé Margó

A receptek villámgyorsak, a hozzávalók egyszerűek.
Egyetlen bögrével kimérhetsz minden hozzávalót, játszi könnyedséggel. Persze a mérleg elkötelezett híveinek grammban is meg vannak adva az összetevők.
A könyvben szereplő finomságok egytől-egyig az én konyhámban készültek, és minden ételt én fényképezek, vagyis a fotón köszön vissza a bizonyíték.
A receptek bombabiztosak, az instrukciók egyszerűek, pontosak, közérthetőek, hogy azoknak se okozzon gondot, aki csak most kezd zsonglőrködni a konyhában.

Itt rendelhető meg: https://bit.ly/305JnYp

Ára: 5890 Ft


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések