Chilis kolbász


Tudni kell, hogy az én drága Férjem mindent imád, ami kicsit, nagyon vagy éppen extrán csípős. Most egy ilyen tüzes megoldást választottunk, hogy neki is kedvezzünk.

1 kg darált hús (ne legyen túl száraz)
1 dkg őrölt paprika (csemege)

1 dkg chilipaprika (szárítva, aprítva)
1 dkg bors
2,5 dkg só
6 gerezd zúzott fokhagyma
bél a betöltéshez


Sejtem, hogy az eljárást unjátok már egy kicsit :-), de mit lehet tenni, ebben nagy változás nem történik!

A húst szépen elterítem és megszórom a fűszerekkel, sóval és fokhagymával.

Ezután minimum kétszer átgyúrjuk és egy éjszakát pihentetjük (ahogyan korábban jeleztem, mi azért tesszük ezt, hogy jobban összeérjeneke az ízek.

Másnap már csak leáztatott bélbe töltjük a finomságokat. Keményre kell tölteni a kolbászt!

Majd némi szikkadás után (néhány óra) mehet is a füstre. Itt már mindenkinek saját ízlése fog dönteni, hogy mennyire szeretné a fütös ízt viszont érezni a kolbászon.

Jó töltögetést :-)

Népszerű bejegyzések