Ropogós dióchips
Olyan jó néha csak úgy bebújni a puha paplan alá - főleg ilyen zord időben - és valami könnyed filmet megnézni. Természetesen nem maradhat el a rágcsálnivaló sem.
Mit szólnátok egy kis dióchipshez egy tálka narancsos csokiszósszal?
Hozzávalók 20 db chipshez:
5 dkg darált dió
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg cukor
2 dkg liszt
1 db narancs héja és leve
- Megolvasztjuk a vajat, majd elkeverjük a cukorral, liszttel és a darált dióval.
- Hozzáreszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a narancs levét.
- Majd simára keverjük a tésztát és irány a hűtő. 20 perc nyugalomra ítéljük :-) A tészta állagának folyósnak kell lenni, de mégis sűrűnek kell maradni.
- Egy evőkanál hátuljának segítségével kis korongokat maszatolunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.Vékonynak kell lenni ezeknek a kis maszatolt finomságoknak.
- 180°C-on 5-8 perc alatt arany színűre sütjük a korongokat.
Amikor kivesszük a sütőből a chipsünket, hagyjuk egy kicsit megszilárdulni, de még nem teljesen! Feltekerjük gyorsan a papírt a tallérokkal együtt és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Végül óvatosan lefejtjük a papírról a vékony kis chipseket. Nagyon fontos, hogy jó minőségű sütőpapírt vegyetek, mert különben el lehet molyolni a papírdarabok leszedésével.
TIPP: Egy kis narancsos csokiszósz tökéletesen passzol hozzá!
Jó ropogtatást kívánok :-)
Hozzávalók a öntethez:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 narancs reszelt héja
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét 2 dl tejszínnel és a 2 narancs reszelt héjával. Majd amikor már szép sima, akkor tálkákba öntjük és a dióchips mellé kínáljuk.
Jó ropogtatást kívánok :-)