Gourmet fesztivál 2014. BEST OF




Minden évben kilátogatunk a Gourmet fesztiválra. Ez már rituálé. A jegyárak miatt sznob és megosztó rendezvénynek tartják, de én az újdonságok és a hazai gasztronómiai élet miatt teszem be a lábamat. Az idén a Fűszerész meghívásának tettem eleget, amiért nagyon hálás vagyok. Nem mutatnék be mindent részletesen, hanem az én igazi kedvenceimet osztom meg Veletek.  A SVÉT, vagyis a Stílusos Vidéki Éttermiség szekcióért piros pont. Elhozták a fővárosba az ország számtalan pontján elhelyezkedő minőségi vidéki éttermek kínálatát, emblematikus alakjait. Üdvözölendő kezdeményezés.


Ha a kiállító éttermek közül kellene választani, akkor mindenképpen a Borkonyha viszi nálam a pálmát. Kacsa nyalóka robbanós cukorkával, korianderes rákleves (extra nagy adag és Fecóm abszolút kedvence), továbbá az újragondolt, de mégis hagyományos alapokon nyugvó rakott krumpli. Sárközi Ákos és csapata ismét nagyot alkotott.

A programok közül természetesen a hazai volt a szívem csücske. A zsombói asszonyok rétese és kedvessége mindent vitt. Igaz a műsorvezetők nem éltek mindig pozitív megjegyzésekkel és szórták a nagyvárosi poénjaikat. Ezt nem kellett volna. DE! A program maga mindenért kárpótolt. Végigkövethettük a gyúrástól kezdve a pihentetésen és sütésen át  a rétes születésének folyamatát. Sőt a végén még kóstolót is kaptunk! Tökéletes volt!


Bárhol is vagyok, ha a Fűszerész a kiállítók között megtalálható, akkor nem tudom elmenni mellettük. Mindig veszek valami apróságot, amiből egy halom különlegesség lesz végül! Most is sikerült jó néhány csomag boldogságra szert tennem!


Az ázsiai és a street food részleg újdonság volt az előző évekhez képest. Új és üde színfoltja volt a rendezvénynek. Aki szerette volna, az még megkóstolhatta a  híres pho levest is itt. 

Franciaországra készülve mi más is nyerte volna el a tetszésemet még, mint a budapesti á table! pékség és cukrászda. Az autentikus francia vonalról igazi francia pékké és cukrásszá lett tulajdonos gondoskodik! 

Színes és érdekes felhozatal volt az idei Gourmet fesztiválon! Szeretném, ha nem csak a vastagabb pénztárcájú embereknek adnák meg a lehetőséget a hazai gasztronómia átfogó bemutatására, hanem mindenkire gondolnának a szervezők. Tudom, hogy a jegyár egy jó kis szűrő, de nem erről kellene szólni ennek a fesztiválnak. Remélem jövőre ezen az apróságon eszközölnek majd némi változtatást. Mindent összefoglalva az utóbbi évek egyik legjobb Gourmet fesztiváljára látogathattunk ki!

Népszerű bejegyzések