Parázson sült kakukkfüves újburgonya egy kis vajjal


Kicsit fordítok a sorrenden és most a körettel kezdem a menüt. Imádok a szabadban sütni-főzni. A családom hibája :-) Könnyű rájuk fogni, hisz kicsit messze vannak. Gyerkőcként nyaranta mindig rendeztünk egy kis szalonnasütést, grillezést, bográcsozást... Szalonnasütéskor egy kis alufóliába került néhány szem krumpli is egy kis alufóliába csomagolva. Egyszerű és ízletes kiegészítője volt csillagos ég alatti falatozásnak. Most egy picit felturbóztam az alapötletet és a parázson sült vaddisznócomb mellé került.
A vízparton kapásból két ételt készítettem párhuzamban. Kikapcsolt, feltöltött a szöszmötölés.  Ha valaki azt mondaná, hogy egy könyvet kellene készítenem csupa szabadtéri étellel örömmel vállalnám. Néhány ételenként más tájra vándorolnék. Békés tópartra, zöldellő erdőbe, susogó rétre... De most abbahagyom a révedezést és inkább leírom gyorsan a receptet. 

Hozzávalók 4 személyre: 
1 kg apró újburgonya (parázsburgonya) 
1 csokor kakukkfű (kb. 20 szál) 
4 tk. só 
10 dkg vaj 

Alufólia csomagoláshoz

  • A zöldséget négy részre osztjuk.
  • Az apró krumpliszemeket megmossuk és egy nagy darab alufólia közepére helyezzük. 
  • A kakukkfű ágacskákat kicsit megtépkedjük és rászórjuk a köretünkre.
  • Ezután sózzuk a csomagocskákat és 2,5 dkg vajat kockázunk mindegyikre.
  • Végül alaposan becsomagoljuk a parázsburgonyát.
  • Amikor a tábortüzünk szélén szép parázs izzik, szépen belehelyezzük a 4 alufóliába csomagolt köretet. 
  • Én minimum 1 órát hagytam a forró "katlanban", de mindenképpen tesztelni kell. Vigyázzatok, mert ha túlságosan sokáig hagyjátok a parázson, akár meg is éghetnek a zöldségek.
TIPP: Ízlésünknek megfelelően bármilyen fűszerrel helyettesíthetjük a kakukkfüvet. Például a rozmaring is jó választás. Sőt a vajat is pótolhatjuk egy kis sertés- vagy tyúkzsírral. 

Holnap hozom a főételt, amelyhez ez a köret készült. 

Addig is szép estét kívánok mindenkinek!


Népszerű bejegyzések