Rosé, Párizsban a nyár slágereJó néhány gasztromagazint végigvizslattam Párizsban, boltokban és éttermekben is megfordultam. A nyár abszolút befutó itala a rosé Párizsban! Imádtam egy pohárka gyöngyöző nedűt lehörpinteni. A boltok polcain behűtve sorakoztak a finom italok minimum 20 fajta változatban kisebb és nagyobb kiszerelésben. Ha csak egy-két pohárnyi borra vágyik az ember, akkor nem kell megvenni egy teljes palackkal, van kisebb is! Például desszertek mellé, esti beszélgetésekhez, könnyű húsokhoz, nyári fröccshöz.
MI A ROSÉ?
Borfajta, mely halvány rózsaszíntől egészen a világos piros színekben pompázhat. Vörös szőlőből készítik. A héjban található színanyagtól kapja ezt a különleges árnyalatot. Röviden és tömören a ledarált szőlőn nem hagyják olyan sokáig rajta mustot. Így nem lesz olyan intenzív vörös a bor színe! Árnyalat az áztatás időtartamától függ!
Jellemző a roséra, hogy friss, üde, gyümölcsös jegyekkel bódítja el fogyasztóját. Igazi felüdülés! Fogyasztási hőmérséklete kb. 7-11 °C között mozog.
Az én hazai kedvencem a következő: Sauska Rosé 2009-es évjárat

Népszerű bejegyzések