"Krémes meglepetés" túrós egybesült
Az egyik kedvencem volt a valódi sütős sütemények közül (mert a pohárkrém volt még a nagy befutó emellett, de arról is hamarosan jön a recept). A legjobb a végeredményben nem csak a finom, hanem még másnap is puha. A mennyiségeket ajánlott mindenkinek szigorúan betartani, mert különben nem lesz ilyen a végeredmény. Egyébként roppant egyszerűen összeállítható és megsüthető.
Elő- és elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 1 db formához:
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg túró
- 10 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 1,25 dl tejföl
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 30 g Vénusz Sütőmargarin
- 1,5 tk. sütőpor
- málna, porcukor
- Melegítsük elő a sütőt 185 fokra.
- Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a tojást a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, a tejfölt, a villával finomra tört túrót, és folyamatos keverés mellett a 60 g puha sütőmargarint.
- Keverjük bele a lisztet és a sütőport is, hogy sűrű krémet kapjunk.
- Enyhén beolajozott tepsibe szitáljunk kevés lisztet. A felesleget ütögessük le belőle, majd terítsük be egyenletes rétegben a túrós masszával.
- Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt.
- Díszíthetjük porcukorral, málnával vagy málnaszósszal a kész süteményt, de egy egyszerű lekvárral kínálva is mennyei a végeredmény.
TIPP
Pöttyintsünk sárgabarack lekvár darabkákat a sütés előtt a tésztára, még háziasabb lesz tőle.Ha ajándékba készítjük, akár szív alakú szeleteket is szaggathatunk belőle, a maradékot pedig megehetjük mi.
Ételallergia tipp
Készítsük laktózmentes túróból és tejföllel, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.Eredeti recept: http://www.venusz.hu