2017. március 28., kedd

"Krémes meglepetés" túrós egybesült


Az egyik kedvencem volt a valódi sütős sütemények közül (mert a pohárkrém volt még a nagy befutó emellett, de arról is hamarosan jön a recept).  A legjobb a végeredményben nem csak a finom, hanem még másnap is puha. A mennyiségeket ajánlott mindenkinek szigorúan betartani, mert különben nem lesz ilyen a végeredmény.  Egyébként roppant egyszerűen összeállítható és megsüthető.

Elő- és elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 1 db formához:
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg túró
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1,25 dl tejföl
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
  • 30 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1,5 tk. sütőpor
  • málna, porcukor
  1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a tojást a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, a tejfölt, a villával finomra tört túrót, és folyamatos keverés mellett a 60 g puha sütőmargarint.
  3. Keverjük bele a lisztet és a sütőport is, hogy sűrű krémet kapjunk.
  4. Enyhén beolajozott tepsibe szitáljunk kevés lisztet. A felesleget ütögessük le belőle, majd terítsük be egyenletes rétegben a túrós masszával.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt. 
  6. Díszíthetjük porcukorral, málnával vagy málnaszósszal a kész süteményt, de egy egyszerű lekvárral kínálva is mennyei a végeredmény. 

TIPP

Pöttyintsünk sárgabarack lekvár darabkákat a sütés előtt a tésztára, még háziasabb lesz tőle.
Ha ajándékba készítjük, akár szív alakú szeleteket is szaggathatunk belőle, a maradékot pedig megehetjük mi.

Ételallergia tipp

Készítsük laktózmentes túróból és tejföllel, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Eredeti recept: http://www.venusz.hu