Mogyorós - étcsokoládés piskóta
Vannak sütemények, ami semmiféle flancos megoldást nem kívánnak. Összekeveri az ember az alapanyagokat és máris mehet a sütőbe. Én most két püspökkenyér sütőformát használtam és kínálás előtt felkockáztam az édes mogyorós - vörös áfonyás desszertet.
Elő- és elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
- 60 g liszt
- 60 g cukor
- 3 ek. kakaópor
- 6 tojás
- 1 csipet só
- 10 dkg Vénusz Vajízű Sütőmargarin
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 tk. sütőpor
- 100 g földimogyoró
- 100 g étcsoki
- 50 g aszalt vörös áfonya
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- Válasszuk külön a tojásfehérjéket, majd egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot belőlük. Tegyük félre.
- A tojások sárgáját a cukor hozzáadásával verjük
fehéredésig. Közben adagoljuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait és a
felolvasztott Vénuszt.
- Szitáljuk bele a sütőporral és a kakaóporral
összeforgatott lisztet, majd keverjük egyenletes krémmé. Óvatosan
forgassuk hozzá 2 lépésben a felvert tojásfehérjét.
- Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk meg földimogyoróval és darabolt étcsokival.
- Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre.
TIPP
Bármilyen aszalt gyümölcsöt is keverhetünk hozzá, attól kicsit fanyarabb lesz a süti.Kipróbálhatjuk sós mogyoróval is, igazán különleges lesz tőle.
Verjünk hozzá friss tejszínhabot, és már kész is a habos meglepetés a családnak.