2017. március 29., szerda

Mogyorós - étcsokoládés piskóta


Vannak sütemények, ami semmiféle flancos megoldást nem kívánnak. Összekeveri az ember az alapanyagokat és máris mehet a sütőbe. Én most két püspökkenyér sütőformát használtam és kínálás előtt felkockáztam az édes mogyorós - vörös áfonyás desszertet.

Elő- és elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
  • 60 g liszt
  • 60 g cukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 6 tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 tk. sütőpor
  • 100 g földimogyoró
  • 100 g étcsoki
  • 50 g aszalt vörös áfonya
  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Válasszuk külön a tojásfehérjéket, majd egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot belőlük. Tegyük félre.
  3. A tojások sárgáját a cukor hozzáadásával verjük fehéredésig. Közben adagoljuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait és a felolvasztott Vénuszt.
  4. Szitáljuk bele a sütőporral és a kakaóporral összeforgatott lisztet, majd keverjük egyenletes krémmé. Óvatosan forgassuk hozzá 2 lépésben a felvert tojásfehérjét.
  5. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk meg földimogyoróval és darabolt étcsokival.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre.

TIPP

Bármilyen aszalt gyümölcsöt is keverhetünk hozzá, attól kicsit fanyarabb lesz a süti.
Kipróbálhatjuk sós mogyoróval is, igazán különleges lesz tőle.
Verjünk hozzá friss tejszínhabot, és már kész is a habos meglepetés a családnak.