Görög tésztasaláta
Dübörög a medvehagyma szezon és már nagyon várom a nyarat. Ezt a kettőt kombináltam össze egy tartalmas és friss tésztasalátába. Tökéletes választás munkahelyre vagy éppen egy kis kerti sütögetéshez.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 2 személyre:
10 dkg medvehagymás orsó
10 dkg paradicsom
10 dkg uborka
10 dkg feta sajt
5 dkg olívabogyó
5 dkg lilahagyma
só
oregánó
olívaolaj
víz a tészta főzéséhez
A tésztát lobogó, forró vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A vízbe nem kell külön sót tenni.
A hagymát megpucoljuk és kicsi kockákra vágjuk (maximum 0,5 cm x0,5 cm).
Az uborkát, a sajtot és a paradicsomot kb. 1x1 cm-es darabokra daraboljuk.
A felkockázott zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tésztát, az olívabogyót, megszórjuk enyhén sóval és oregánóval az egészet és összeforgatjuk.
Kevés olívaolajjal megöntözzük az egészet és hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
Tökéletes húsmentes étel, de aki mégis szeretne hozzá némi húst, azoknak ajánlok egy kis grillezett csirkemellet vagy sült halfilét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!