Szarvascomb szőlővel és almával


Sűrű bocsánatkéréssel kell kezdenem. A fotó nem olyan, amilyet megszokhattatok tőlem. Esti horgászat közben telefonnal készült lámpafénynél.Ezt orvosolni fogom hamarosan és újra lefőzöm ezt az ételt. De nem csak a fotó kedvéért, hanem azért is mert könnyen elkészíthető és a mindennapokba tökéletesen beilleszthető őszi vadétel. 


Elkészítési idő 30 perc
Hozzávalók 2 személyre: 

30 dkg szarvascomb
20 dkg szőlő
20 dkg alma
1 ek. olívaolaj
2 ek. akácméz 
1 tk. só
1 tk. őrölt fekete bors
1/4. tk. őrölt borókabogyó
0,5 dl Donum Terrae áfonyaecet





Vízparton főzni nem mindig a legegyszerűbb dolog, de mindig szakítok rá időt (harcolhatok az időjárás viszontagságaival, üldözhetem a szúnyogokat, kereshetem a megfelelő sima terepet stb.) és ilyenkor a kreativitásomat is latba vethetem. Van rá bőven idő. Persze tipikus Murphy, hogy ilyenkor van kapás vagy amikor már éppen vacsorázunk, így egy-egy ilyen lakoma több órán keresztül is eltarthat. 

A mostani vadétel igen egyszerű lesz és a hétköznapokba is bátran be lehet építeni, ha otthon lapul némi vadhús. 

- A szarvascombot csíkokra vágjuk. 

- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és amikor már forró, akkor beletesszük a húst. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az őrölt borókabogyóval. Végül meglocsoljuk az áfonyaecettel és így sütjük gyakori kevergetés mellett kb. 20 percig. 

- A szőlőszemeket megfelezzük, az almát cikkekre vágjuk és 20 perc után a húshoz adjuk. Itt már nem sütjük túl sokáig a szarvas a gyümölcsökkel, csupán néhány perc alatt összeforgatjuk az egészet és meglocsoljuk 2 ek. akácmézzel. 

- Mi nem fogyasztottunk hozzá köretet, nagyon finom csak így magában is elcsemegézni. Ennyire egyszerű! Ha mindenképpen köretre vágytok hozzá, akkor egy kis zellerpüré, burgonyapüré vagy egy kis mazsolás rizs jól passzol hozzá.



Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések