Pezsgős reggeli a bécsi THE BANK Brassarie and Barban



Emlékeztek még a múlt  évi versenyre a bécsi Park Hyatt Vienna éttermének szervezésében? A nyeremény egy két éjszakára szóló pihenés volt  reggelivel két főre. Egy szimpla szállodánál ez megszokott, de Bécs legjobb luxus szállodájában eltölteni nem mindennapi érzés. Most virtuálisan meginvitállak benneteket a Park Hyatt Vienna Hotelbe és egy reggelire az éttermében, a THE BANK Brasserie and Barba. 

A hotel egy régi banképületből került kialakításra. Az étterem enteriőrje minden betérőt elvarázsol. 
Az a bizonyos "luxus" reggeli bárki számára elérhető, ugyanis nem csak a szálloda vendégeire korlátozódik. 35 EUR fejében bárki élvezheti ezt a bőséges, minőségi napindító falatozást. 


Ahol este szakácsok sürögnek forognak ott reggel a márványpultokon a fényűző reggeli hozzávalói sorakoznak. 
Allergiások, reform étkezést követők és a bőséges, tartalmas reggelit kedvelők is egyaránt találnak fogukra való ételt a széles repertoárból. 

Az egészséges étkezést követők különféle aszalványok, gabonapelyhek, magok közül szórhattak a reggeli joghurtjukra. Mellé pedig egészséges frissítőt ihattak. Volt közöttük sárgarépalé, uborka-gyömbérlé, friss narancslé. Gyümölcsök és zöldségek igen széles választéka állt a pultokon, mint ahogyan a fotón is láthatjátok.


Minden egyes étel mellett egy a téglalapon elolvashatták az éhes vendégek az finomságok neveit. Lazac, pisztráng, savanyúságok, minőségi sonkák, felvágottak sajtok... Próbálok mindent felsorolni Nektek de igazán nehéz. Beszéljenek helyettem a fotók!
Az egyik kedvencem a péksüteményes asztal volt. Minden ropogós, ellenállhatatlanul csábító. Croissantok, több fajta kenyér, kuglóf, sütemények, kiflik...

 

A másik kedvenc pedig a meleg reggeliket kínáló rész volt. Meg kell említenem, hogy aki kért például tükörtojást, rántottát rézserpenyőben, gusztusosan tálalva kapta. A személyzet hihetetlenül figyelmesen bánt mindenkivel, mosolygósak, kedvesek voltak. Külön megkérdezték minden reggel, hogy mit és hogyan kérünk. 
De térjünk vissza meleg reggelis pulthoz.


A kínálat igen bőséges itt is. Ahogyan a fotón is láthatjátok főtt tojásból 5 és 8 perces változatokból is választhatott a reggelizni kívánó sereg. Emellett sült gomba, burgonya, különféle sült kolbászok, bacon frissen és melegen állt rendelkezésünkre. 

Természetesen helyben készített májpástétomból is kóstolhattunk, amely egy kis búra alatt pihent. Mellette pedig fokhagymaszeletekbe forgatott sült szalonna és egy állványon ínycsiklandozó kolbászkák sorakoztak. Folyamatosan figyelemmel kísérték a konyha dolgozó azt, hogy miből és mennyi található a pultokon. Ha valami elfogyott, azt azonnal pótolták, így biztosítva azt, hogy aki 10:30-kor érkezik reggelizni ugyanazt kapja, mint aki reggel 7-kor tette meg ugyanezt. 


A hideg húsételek sorát folytatva megmutatom Nektek, hogy mi mindenből válogathattunk még.  A kiváló minőségű füstölt lazac natúr vagy kapros változatban egyik tányérról sem hiányozhatott akár egy kis friss gyümölccsel. Emellett sonkánk, különféle felvágottak és savanyúságok sorából csemegézhettünk.




Mint korábban is olvashattátok én igazi sajtmániás vagyok. Ebből is roppant széles kínálat állt a rendelkezésünkre a nemzetközi választék mellett nagy figyelmet fordítva a helyi sajtokra is. 
Igazán szerencsés a Hotel Park Hyatt Vienna, hogy Stefan Resch konyhafőnök irányítása alatt áll a szállodához kapcsolódó étterem. Kifogástalan minőségű ételek kerülnek az asztalra és emellett a híres séf szívügye a helyi gasztronómia. Felkutatja a legjobb helyi termelőket, beszállítókat és ezeket a remek minőségű termékeket tálalja fel a vendégeknek legyen szó reggeliről vagy egy fantasztikus vacsoráról. Apropó vacsora! A következő bejegyzésemben elkalauzollak benneteket egy mennyei vacsorára a THE BANK Brasserie and Barba! Remélem ezután a reggeli után már türelmetlenül várjátok azt is.
 
Mindent összegezve kifogástalan reggeliben volt részünk, amelyre Bécsben járva bármikor befizetnék és még fogok is.  

Kereshetnék hibákat, de nem találok. A személyzet kedves és mosolygós volt reggel, délben, este. A kiszolgálás páratlanul figyelmes. Az ételek valóban frissek, hibátlanok és roppant ízletesek a regionális konyha elveit is figyelembe véve. Ennek előnyéről már nem is kell sokat beszélnem, hisz mindannyian tudjátok, hogy a helyi termelőket támogatja így az étterem, cserében ellenőrzött minőségű termékek kerülnek a tányérra. 
Csak ajánlani tudom Nektek ezt a kiváló éttermet, ha egy csipet luxusra vágytok még elérhető áron!  


Cím: 
THE BANK Brasserie and Bar
1010 Bécs
Bognergasse 4. 

Web: http://www.restaurant-thebank.com/

Nyitva: 



Népszerű bejegyzések