Három Tarka Macska - Francia pékség Budapesten


 2017. áprilisában nyitotta meg kapuit a Három Tarka Macska francia pékség a 13. kerületben, a Pozsonyi úton. Már a nyitáskor meg szerettem volna látogatni őket, de csak most sikerült ezt kiviteleznem. Azért mókás, mert megvásároltam az Akik elmentek péknek című könyvet és jó néhány hónapja az ő általuk megosztott nagymama kenyerét sütöm, amely fantasztikus. Tehát hamarabb készítettem a terméküket, mint kóstoltam volna azokat. Ha ti is halogattátok volna a látogatást, akkor javaslom ne tegyétek, mert páratlanul finom péksüteményekről maradtok le.

Le kell szögeznem, hogy Budapesten egyre több minőségi kézműves pékség nyitja meg kapuit. Az árak jóval magasabbak az átlagosnál, de cserében megismerkedhetnek a vásárlók az igazi kovászos kenyérrel és a valódi vajjal készült francia péksüteményekkel. Bevallom én is felhördülök egy-egy túlárazott darabon, de most azt a pékséget mutatom be, ahol megéri többet költeni. 

AZ INDULÁS 

A tulajdonos Márton Dávid olyan pékséget szeretett volna megálmodni, ahol reggelizni is lehet és reggeltől egészen estig friss, finom kenyerek és péksütemények közül lehet válogatni. Ez tökéletesen megvalósult. A megfelelő szakember kiválasztását sem bízta a véletlenre a tulajdonos. Több, mint 70 jelentkező közül Pierre Descoust-t válaszotta ki, aki a franciaországi Touluseból érkezett a pékség élére. Moulins Bourgeois lisztjeivel dolgozik, tehát francia liszt kerül az itt elkészített kenyerekbe. Érdekességként írom le, hogy lisztekből több, mint 10 faját használnak a Három Tarka Macskában.



Éppen bővítés, átalakítás folyt az üzletben, szóval nemsokára jóval nagyobb és kényelmesebb helyen várja majd a pékség a régi és új vendégeit. 

A VÁLASZTÉK

A pici asztaloknál reggelizhetnek a betérők, sőt a jó idő beköszöntével már a teraszon is. De elvitelre is kérhetünk mindenféle finomságot a kávétól kezdve, a joghurton át, a meleg omlettekig. Emellett különféle szendvicsekből is csemegézhetünk, ahogyan a fotón is láthatjátok tonhalas, sonkás-sajtos,mozzarellás paradicsomos hagyományos és teljes kiőrlésű változatban is. 

A francia pékáruk szerelmesei örülni fognak a valódi vajjal készült croissant-nak vagy a csokis párnának. Óriásiak, frissek és mennyeiek. A kakaós csigájukról ódákat zengenek a vásárlók. 





Akik pedig dél környékén néznek be a pékségbe, azok már levessel is csillapíthatják éhségüket. Őszintén szólva engem sokkolt a gyönyörű, csábító kenyerek látványa. Azt sem tudtam először, hogy melyiket válasszam.

ELSŐ BENYOMÁSOM


Pozitív jelként értékeltem, hogy már az utcán állt a vásárlók sora, amikor odaértem, de nem kellett rettegnem, hogy nem marad a finomságokból, mert igen széles választék állt rendelkezésére a vásárlóknak. Bagett mindenképpen eljött velem a kovászos változatból, a fügés - barackos kenyér ellenállhatatlan már illatra is és a kakaós csiga valóban páratlan. Az utóbbi azoknak kedvez, akik szeretik a vékony vajas tésztás változatot. Nálam nem ez foglalja el a dobogó első fokát, de összességében finom. 
A jövőben nem totyorgok ennyit és gyakrabban meglátogatom ezt a pékséget, mert különleges és valóban minőségi pékárukkal örvendeztetik meg a vásárlókat. Ha nem otthon sütjük a kenyeret, akkor bátran ki merem jelenteni, hogy a Három Tarka Macskában értik csak igazán, hogy a kenyérnek lelke van! 







ELÉRHETŐSÉG

CÍM: 1137 Budapest Pozsonyi út 41. 
Nyitva tartás: 
H-P 6-19:30
Szombat 8 -19:30
FACEBOOK: https://www.facebook.com/haromtarkamacskapekseg/










További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/




                FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések