Mézes mustáros és vörösboros - ketchupos pác


Igazából ma két páccal szeretnék Nektek kedveskedni a korán jött grillszezonra tekintettel. Nem sütési időkről lesz most szó, nem is húsfajtákról, hanem két számunkra igazán jól bevált pácról. Legalább az okot is megtaláltam, hogy miért üssem fel a francia mustárt.
A képen sertéstarja szelet rejtőzik a pác alatt, amelyet bármikor bátran ajánlok grillezésre. Van benne egy kis zsír, de pont csak annyi, hogy még szaftos maradjon a hús és ár - érték aranyában sem rossz.   
Teszteltük már csirke, marha és sertéshúson is ezeket az ízesítéseket és nem vallottak kudarcot. A boros változat talán nem volt mindenki nyerő, de a fiúk szerették! 

Elkészítési idő: 10 perc + 1 éjszaka pihentetés a pácban
Hozzávaló 1 kg sertéstarjához: 

Mézes - mustáros pác: 

0,5 dl olíva olaj
10 gerezd fokhagyma
8 ek. mustár
4 ág friss majoránna
2 ek. akácméz 
1 tk. só
1 tk. őrölt fekete bors

Vörösboros - ketchupos pác

2 dl ketchup
1 tk. frissen aprított chili
1 dl száraz vörösbor
4 gerezd fokhagyma


➽ A mézes mustáros pác elkészítéséhez vegyünk elő egy akkora tálat ( vagy zacskót, mert nem kell utána mosogatni és le is lehet zárni), amibe belefér 1 kg hús. 
Az olívaolajat, a mustárt, a mézet öntsük egy tálba, adjuk hozzá az őrölt fekete borsot, a sót, az apróra vágott majoránnát és a tisztított, zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze mindezt és forgassuk bele a húsokat. Zárjuk le az edény tetejét és így pihentessük a húsokat a hűtőben 1 éjszakán át. Végül már csak a grillezés marad hátra. 

➽ A vörösboros - ketchupos pác sem nagy ördöngősség. Az előzőekhez hasonlóan összekeverjük a ketchupot, a vörösbort, a felaprított chilit és a tisztított, zúzott fokhagymát, majd beleforgatjuk a húsokat és lefedve máris mehetnek a hűtőbe magukba szívni ezt a különleges pácot! 

➽ Legyetek bátrak, kreatívak a pácok terén. Ha bizonytalanok vagytok, akkor próbáljátok ki kicsi adagokban. Sokszor az is roppant jó végeredményt szül, ha csak bekukkantunk a hűtőbe, szekrénybe és összeszedjük az egymáshoz passzoló alapanyagokat. 
Ínycsiklandozó falatokban gazdag grillezést kívánok Nektek! 



További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/



  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések