Sáfrányos szűzérmék


Jöjjön az év első receptje. Méltó indítása 2019-nek. Egy nagyon kedves ismerősömtől, Encitől kaptam valódi iráni sáfrányt karácsonyi meglepetésként. Fogadjátok annyi szeretettel, mint amennyivel én készítettem ezeket a finom falatokat. Hiszek benne, ha valamihez pozitívan állunk hozzá abból csak jó sülhet ki. No meg ebben az esetben igazán finom is. 

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:

50 dkg szűzpecsenye
5 dkg vaj
2 dl tejszín
4 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj 
1 g szálas sáfrány
őrölt fekete bors 


➽ A szűzpecsenyét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Papírtörlővel megszárítjuk a szeletek mindkét oldalát. Így majd jobban fognak barnulni (ősi Julia Child trükk). Sóval és őrölt fekete borssal vékonyan megszórjuk a húsok mindkét oldalát.

➽ Egy serpenyőben 3 ek. olívaolajt felforrósítunk. A szűzérmékre kérget sütünk. Csupán 2-3 perc oldalanként.

Az ajándékba kapott sáfrány 💗
➽ Ezután felkockázott vajat adunk a hús mellé a serpenyőbe. Így sütjük tovább a szűzérméket kb. 5 percig.


➽ Következő lépésben felöntjük a tejszínnel a húsokat, a sáfrányt hozzáadjuk és 4 gerezd zúzott fokhagymát teszünk még hozzá. További 10 percig közepes fokozaton főzzük.


➽ Melegen tálaljuk a sáfrányos szűzérméket. Én most zöldséges kuszkuszt kínáltam mellé, de tökéletes kiegészítője ennek a fogásnak egy kis krumplipüré is. A recept pofonegyszerű, az étel íze pazar és még gyorsan el is készül. Ennél több nem is kell! Különleges gyors vacsorának vagy éppen vendégváró fogásnak kiváló.



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések