S'mores - Egy csipet Amerika a tábortűz mellől



Életem egyik legédesebb kalandján vagyok túl, ha mondhatom ezt. Ma ünnepeljük Amerika legismertebb tábortűz mellett készített édességét, vagyis a S'mores -t.

De mi is az a S'mores?
Röviden keksz, pillecukor és tejcsokoládé tábortűznél elkészítve!😊
A S'mores elnevezés az angol some és a more szavak összetételéből született. 
Az első receptet a Campfire Marshmallows Company kiadványában jelent meg az 1920-as években, ahol graham craker sandwich néven futott.
1927-ben pedig már "Some more" néven került publikálásra a recept a Tramping and Trailing with the Girl Scouts könyvben. Innentől számítjuk az igazi népszerűségét ennek az édességnek. 
1938-ban pedig egy nyári tábori füzetben jelent meg s'mores néven. Ilyen egyszerű az útja, a majd 100 esztendős amerikai édességnek. 
Az igazi s'mores tábortűz fölött készül. Én két nap is készítettem. Egyik esetben a tábortűznél, másik esetben pedig a grill fölött. Hangulata van, de nagyon édes és nagyon tömény, így túl sok darabot nem tud belőle befalni az ember.



Elkészítési idő: 5 perc 
Hozzávalók 4 személyre: 

16 db graham vagy vajas keksz
16 db pillecukor
3 tábla tejcsokoládé (fajtától függ)
fa grillpálcika









ELKÉSZÍTÉS

➽ A tábortűz vagy grill parázsló, külső, kevésbé forró részeinél kezdjük a sütést. Nem a lobogó tűzbe tesszük a pillecukrot, mert pillanatok alatt megég és irány a kuka. 

➽ Egy grillpálcikára, vékony kihegyezett botra egy pillecukrot szúrunk és a parázs fölött folyamatosan forgatjuk. Érezni fogjátok az illatát, amikor már kezd sülni, sőt az állaga is megváltozik majd a pillecukornak. Puha és kenhető lesz. 

➽ Ekkor fogunk egy kekszet, erre lehúzzuk a pillecukrot és gyorsan, még melegen befedjük egy csokoládé lappal. Ez a szimpla változat. Az igazi szendvics pedig az, amikor a csokoládé tetejére is sütünk egy másik pillecukrot és végül befedjük egy keksszel. A fotókon végigkövethetitek. Ennyire egyszerű az elkészítés. 


➽ Természetesen közel 100 év alatt számtalan változat született a s'mores-ból. Készülhet étcsokival, fehércsokival, serpenyőben... Igazából a képzelet és a gyerek fantáziája szab határt. Próbáljátok ki a nyári sütögetések alkalmával!


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések