Vörösborban pácolt rozmaringos mufloncomb grillezve
Még egy igazi vadból sütött finomság került a tányérunkra. A három különféle pácból és a vadhúsból igazi "ízmaraton" született a hétvégi grillezéskor. A muflon comb nem egy átlagos alapanyag, így érdemes vele kísérletezni.
50 dkg mufloncomb
7 dl száraz vörösbor
3 ág rozmaring
20 dkg vöröshagyma
1 tk. só
1 db babérlevél
olívaolaj
➽ A mufloncombot egészben hagyjuk és bedörzsöljük sóval a külsejét.
Egy mély tálba tesszük.
➽ A vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk, felszeleteljük és a húsra szórjuk.
Ezután
mellérakjuk a rozmaring ágakat és a babérlevelet. Felöntjük egy palack
jó fajta száraz vörösborral. Lepje el a húst teljesen a bor. Ha valaki
nem szeretné egyben hagyni, akkor már most felszeletelheti vagy a sütés
előtt is ujjnyi szeleteket vághat belőle.
Így pihen egy éjszakát a vadhús.
➽ Másnap
a grillt felforrósítjuk és a lecsepegtetett vadhúst olívaolajjal
megkenve a forró rácsra tesszük. én most felszeltem a húst, mert végül
idő hiányában gyorsabb sütésre lett ítélve.
➽ Kb. 15-20 perc volt a sütési idő gyakran forgatva, de függ a hús vastagságától és a grill hőfokától is.
Sült zöldségekkel, salátával igazán finom lakoma kerekedik belőle.