Zsályás - citromos szarvasszeletek grillen sütve

 
Szeretek új ízkombinációkat kipróbálni. Lehet, hogy elsőre meghökkentő, de roppant jót tett a szarvashúsnak a citrom és a friss fűszerek is. Csak gondoljuk végig, hogy a karakteres marhahús milyen kiváló barátságban van a zsályával, akkor mindez vaddal is nagyon jól működhet.
A citrom savassága pedig igazán megdolgoztatja a tömör vadhús rostjait. Emellett nem a hagyományos változatot kóstolják az éhes vendégek, hanem valami újat, valami mást. 

Hozzávalók kb. 6 szelet húshoz:
60 dkg szarvascomb
10 db friss zsályalevél 
6 gerezd fokhagyma 
2 db citrom
1 tk. só
kb. 3 dl napraforgó olaj v. olívaolaj

➽ A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk és elfelezzük. A citromokat félbe vágjuk és vastagabbra szeljük. 
 
A szarvascombból minimum ujjnyi vastag szeleteket vágunk és vékonyan megsózzuk azokat. 
 
Egy tálba tesszük a hússzeleteket a citrommal, fokhagymával és a 10 darab friss zsályalevéllel. Alaposan átforgatjuk az egészet és felöntjük napraforgó olajjal. Így pihentetjük a hűtőben minimum 1 éjszakát. 

 
Nincs más hátra csupán a grillezés. Amikor már kellően felforrósítottuk a rácsot, akkor lecsepegtetjük a húsokat az olajtól és a elkezdjük grillezni. Vigyázzunk, mert ha túl sok az olaj, akkor nagy lángok csaphatnak fel és megéghet a hús. 
 
Inkább sütés közben kenjük meg a fűszeres-citromos olajjal a szeleteket néhányszor. Én egy-egy darab citromot és zsályalevelet is a húsokra helyeztem és így sütöttem azokat. Természetesen forgatáskor levettem a feltétet és utána visszaraktam. Természetesen ezeket nem fogyasztottuk már el a sült húsokkal. 
 
A szarvascomb vastagságától és a szarvas korától is függ, hogy mennyi a sütési idő. Esetemben 15-20 perc volt a sütés többször megforgatva és fűszeres olajjal megkenve. 
Teljesen eltérő a megszokott grillezett vadhúsok ízvilágától. Megéri kipróbálni. Egy zsenge zöldséges salátával kiváló párost alkot a végeredmény. 





https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!





Népszerű bejegyzések