Szilvás muflon nyársak

A vadhúsok közül szerintem igen kevesen ismerik a muflont. A terítékre hozása sem a legegyszerűbb és a szaporult sem olyan mértékű, mint mondjuk egy vaddisznónál. 
Így igen ritkán lehet belebotlani ebbe a nemes alapanyagba. Nekem kicsit édeskés a hús és minimálisan a kecskére emlékeztet. A Villányi Vadnál vásároltam szépséges mufloncombot. Egy kis pácolás után pedig a grillre került néhány más alapanyaggal együtt. Körülnéztem a kertben és ezekből alkottam valami finomat. 

Hozzávalók 6 db nyárshoz: 
6 db 20 cm-es rozmaringág 
50 dkg mufloncomb
12 db szilva
25 dkg gomba

A rubhoz vagyis a száraz pácfűszerhez egy mexikói jellegű keveréket készítettem
őrölt piros fűszerpaprika
szegfűbors
koriander
szezámmag
római kömény
oregánó
petrezselyem

olívaolaj
 
MI AZ A RUB?
Szárazpác, mellyel intenzíven beszórjuk a húsokat. A BBQ mesterei ismerik minden praktikáját ennek a fűszerezési módnak
Bővebben itt olvashattok róla:  https://bit.ly/34FnrYr
 

➽ A mufloncombot felkockázzuk kb. 3x3 cm-es darabokra.
 
A száraz páchoz, vagyis a rubhoz vagy magunk készítünk a fenti alapanyagokból egy mexikói jellegű pácot vagy pedig mexikói fűszerkeveréket vásárolunk.
 
A bepácolt húsokat folpackkal lefedve egy éjszakát pihentetjük. 
Másnap a szilvákat megmossuk, megfelezzük és kimagozzuk.
A gombákat megmossuk, majd mérettől függően elfelezzük vagy negyedeljük azokat. 
 

6 vastagabb kb. 20 cm hosszú friss rozmaring ágat vágunk. Kicsit lecsupaszítjuk a "nyársunk" elejét a levelektől, hogy könnyebben húzzuk rá az alapanyagokat. 
 
Majd az alapanyagokat felváltva elkezdjük a rozmaringágakra húzni: fűszeres muflon comb, gomba, szilva... Ameddig van az alapanyagunkból. 
 
Vékonyan megkenjük a nyársakat olívaolajjal. Már csak a sütés marad hátra. 
 

Ha már a grillünk alatt fehéren izzik a faszén vagy a brikett, akkor érdemes rátenni a nyársakat. 
Szándékosan nem írtam időt, hisz függ a vad korától, a hús vastagságától, a grill hőmérsékletétől, hogy mennyi a sütési idő. Gyakran forgatva, még egyszer sütés közben olívaolajjal megkenve kb. 20-25 perc a sütési idő. De figyeljetek rá nagyon, mert könnyen kiszáradhat, hisz a vadhúsnak minimális zsírtartalma van. 
Az elkészült nyársak olyan jól sikerültek, hogy szinte azonnal elfogytak. Egy kis saláta vagy sült zöldség vagy steak burgonya, no meg egy pohár rozé jól passzol hozzá! 


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


 

Népszerű bejegyzések