Marokkói fűszerkeverék a konyhámból


Ha egy kis ízkavalkáddal szeretnétek felrázni az elkövetkezendő szürkébb hónapokat, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a fűszerkeveréket. Ez eredeti dobozkából egy londoni piacon vásároltam. Most elfogyott és sajnos nem tud az ember csak úgy kiugrani egy újabb munícióért. Így egyenes volt az út ahhoz, hogy magam készítsem el az alapanyagok felsorolása alapján. 
A Fűszerésznél minden hozzávaló beszerezhető, így nem kellett sikítva boltba rohannom. Jó szívvel ajánlom őket, mint beszerzési forrást, mert természetes alapanyagokkal dolgoznak, a világ minden pontjáról beszerzik a legkülönlegesebb fűszereket és mondjuk kész marokkói csirke fűszerkeveréket is tartanak, habár az enyém most egy kicsit eltér az ő verziójuktól. És ez nem fizetett reklám volt, hanem csupán ami jó, az jó és megosztom Veletek! Tudjátok én így működöm! 
 

1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt koriander
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt kardamom
1 kávéskanál őrölt chili
1 teáskanál fokhagyma por

 ➽ Ha valamelyik fűszerből nem sikerül őrölt változatot vásárolni, akkor se essetek kétségbe!
 
 ➽ Egy kicsit forró serpenyőben pirítsátok meg és kávédarálóban őröljétek meg ezeket a fűszereket. Szükség esetén szitáljátok át a keveréket.
 
 ➽ Egy edénykében alaposan összekeverjük az alapanyagokat és jól záródó dobozban hűvös, száraz helyen tároljuk! Igazán kis tüzes ízesítőt alkottunk, érdemes óvatosan bánni vele.

Ha kevésbé szeretnétek csípősre, akkor vegyétek le chilit, a fahéjat és a fekete borsot a felére.

Tartsatok velem a héten, mivel egy finom és gyors étellel leplek meg Benneteket, amit ezzel a fűszerkeverékkel ízesítettem. 
 
 

Népszerű bejegyzések