Dámszarvas pirított zöldségekkel és bulgurral
Igazi reformétel kerül az asztalra, ha ezt a
fogást elkészítitek. Merjetek a vadhússal kísérletezni! Megéri!
A vadak
természetes táplálkozásának köszönhetően a vadhús az egyik legegészségesebb
húsfajta, hisz ásványi anyagokban, többszörösen telített zsírsavakban, vasban
gazdag, viszont koleszterinben és zsírban pedig szegény. Emellett kiváló
magnézium, kalcium és foszfor forrás.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg dámszarvascomb
30 dkg cukkini
20 dkg kaliforniai paprika
30 dkg cékla
40 dkg bulgur
4 ek. olívaolaj
3 ág kakukkfű
½ tk. só
kb. 4 dl víz
➽ Kb. 4 dl vizet felforralunk. A bulgurt egy tálba
öntjük, enyhén megsózzuk, dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük és lefedjük.
Így hagyjuk megdagadni a szemeket.
➽ A szarvascombot kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk,
majd sózzuk, friss kakukkfüvet szórunk rá és 2 ek. olívaolajon megpirítjuk kb.
10 perc alatt. Amikor elkészül egy nagy tálba rakjuk.
➽ A céklát megtisztítjuk és kb. 1x1 cm-es kockákat
vágunk belőle. 1 ek. olívaolajon megpirítjuk és félretesszük. Érdemes külön
pirítani, mert különben beszínezi a többi zöldséget és a húst is.
➽ Majd 1 ek. olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt
cukkinit és a kaliforniai paprikát.
➽ Végül az elkészült bulgurt, a szarvashúst, a
céklát, és a pirított zöldségeket összekeverjük. Ízlés szerint még sózhatjuk.
Tálaláskor friss kakukkfüvet szórjunk a tetejére.
Tipp: A cékla és a vadhús jó barátok, jól
passzolnak egymáshoz. A zöldségeket
bátran variáljuk az ételünkben.
A recept nyomtatásban a Príma Konyha 2019. novemberi számában jelent meg. Az újság engedélyével került közzétételre.
vagy
Nyomtasd ki a bejegyzést!