Sütőtökös fánkocskák fahéjjal és cukorral - Pumpkin doughnuts with cinnamon and sugar
Ingredients (20 pieces)
Dough:
- 250 g flour
- 100 g brown sugar
- 2 tsp baking powder
- 1/2 tsp. salt
- 1/2 tsp cinnamon
- 1/4 tsp ginger
- 1/4 tsp. nutmeg
- 200 g pumpkin puree
- 50 ml milk
- 2 tp olive oil to the dough+ 200 ml olive oil for
the frying
- 1 egg
After:
After:
-50 g powdered sugar
-1 tsp cinnamon
-1 tsp vanilla sugar
1. In two separate bowl mix the dry and the wet
ingredients, than mix everything together.
2. Heat the olive oil in a pan, make small balls
from the dough with a tablespoon and put them into the hot oil.
3. Fry the doughnuts for 3-4 minutes.
4. Put the doughnuts on paper towel.
5. Mix the powdered sugar, 1 tsp cinnamon and 1 tsp
vanilla sugar and roll the doughnuts into it.
This is very delicious
dessert for cold winter evenings.
Az én Fecóm nem szereti a sült tököt semmiféle formában, ezért nem is árultam el Neki, hogy miből készültek a halmocskák. Ette-ette, dicsérte, hogy milyen finom és amikor megkegyelmeztem és elárultam az összetevőket, akkor volt csak igazán vicces arca az én Szerelmemnek. De megállapította, hogy ilyen formában örömmel fogyasztja a jövőben is ezt a csemegét. Tegyetek próbát Ti is, hátha otthon nagy sikert aratnak az apróságok :-)
A hozzávalók tekintetében először a sült tököt kell elkészíteni.
Ez egy kicsit több időt vesz igénybe, de utána pikk-pakk elkészül a
csipegetni való. Nem sok kell hozzá, így marad a zöldségből is egy kicsi
falatozni való.
A másik nagy pozitívuma a süttyőnek, hogy nem kell hozzá mérleg. Én csak egy kávés csészét és teáskanalat vettem a méricskélésre magamhoz.
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
- 1,5 csésze liszt
- 1/3 csésze cukor
- 2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. só
- 1/2 tk. fahéj
- 1/4 tk. gyömbér (por)
- 1/4 tk. szerecsendió
- 2 csésze sütőtök "püré"
- 1/4 cs. tej
- 2 tk. étolaj
- 1 tk. vaníliás cukor vagy vanília aroma
- 1 db tojás
Olaj a sütéshez
Szóráshoz:
1/2 csésze porcukor
1 tk fahéj
2. Az olajat melegítsük a sütéshez annyira, hogy elég forró legyen. Próbaként ( megfelelő hőfok ellenőrzésére) egy kis cseppet tegyetek a serpenyőbe a tésztából.
3. Teáskanállal vagy habzsákból kinyomva tegyetek apró halmokat a forró olajba és néhány perc alatt süssétek aranybarnára.
4. Konyhai papírtörlőn csepegtessétek le fánkokat.
5. A fahéjat és a porcukrot keverjétek össze és ebbe forgassátok, vagy falatonként nyomkodjátok bele a fánkokat.
Jó csemegézést kívánok a hűvös estékre!