Sütőtökös fánkocskák fahéjjal és cukorral - Pumpkin doughnuts with cinnamon and sugar

Ingredients (20 pieces)Dough:

- 250 g flour

- 100 g brown sugar

- 2 tsp baking powder

- 1/2 tsp. salt

- 1/2 tsp cinnamon

- 1/4 tsp ginger

- 1/4 tsp. nutmeg 

- 200 g pumpkin puree

- 50 ml milk

- 2 tp olive oil to the dough+ 200 ml olive oil for the frying

- 1 egg

After:

-50 g powdered sugar

-1 tsp cinnamon

-1 tsp vanilla sugar

1. In two separate bowl mix the dry and the wet ingredients, than mix everything together.2. Heat the olive oil in a pan, make small balls from the dough with a tablespoon and put them into the hot oil.3. Fry the doughnuts for 3-4 minutes. 4. Put the doughnuts on paper towel.

5. Mix the powdered sugar, 1 tsp cinnamon and 1 tsp vanilla sugar and roll the doughnuts into it.This is very delicious dessert for cold winter evenings.
Az én Fecóm nem szereti a sült tököt semmiféle formában, ezért nem is árultam el Neki, hogy miből készültek a halmocskák. Ette-ette, dicsérte, hogy milyen finom és amikor megkegyelmeztem és elárultam az összetevőket, akkor volt csak igazán vicces arca az én Szerelmemnek. De megállapította, hogy ilyen formában örömmel fogyasztja a jövőben is ezt a csemegét. Tegyetek próbát Ti is, hátha otthon nagy sikert aratnak az apróságok :-)
A hozzávalók tekintetében először a sült tököt kell elkészíteni. Ez egy kicsit több időt vesz igénybe, de utána pikk-pakk elkészül a csipegetni való. Nem sok kell hozzá, így marad a zöldségből is egy kicsi falatozni való.
A másik nagy pozitívuma a süttyőnek, hogy nem kell hozzá mérleg. Én csak egy kávés csészét és teáskanalat vettem a méricskélésre magamhoz. 

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
- 1,5 csésze liszt
- 1/3 csésze cukor 
- 2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. só
- 1/2 tk. fahéj
- 1/4 tk. gyömbér (por)
- 1/4 tk. szerecsendió 
- 2 csésze sütőtök "püré"
- 1/4 cs. tej
- 2 tk. étolaj 
- 1 tk. vaníliás cukor vagy vanília aroma
- 1 db tojás

Olaj a sütéshez

Szóráshoz: 
1/2 csésze porcukor
1 tk fahéj


1. Keverd össze a hozzávalókat külön a szárazakat és külön a nedveseket. Majd adagolva öntsd a nedves alapanyagokhoz a szárazakat és kavard jól el.

2. Az olajat melegítsük a sütéshez annyira, hogy elég forró legyen. Próbaként ( megfelelő hőfok ellenőrzésére) egy kis cseppet tegyetek a serpenyőbe a tésztából.

3.  Teáskanállal vagy habzsákból kinyomva tegyetek apró halmokat a forró olajba és néhány perc alatt süssétek aranybarnára. 

4. Konyhai papírtörlőn csepegtessétek le fánkokat.

5. A fahéjat és a porcukrot keverjétek össze és ebbe forgassátok, vagy falatonként nyomkodjátok bele a fánkokat. 

Jó csemegézést kívánok a hűvös estékre! Népszerű bejegyzések