Különleges "tejbegrizli" :-)
Tejes bejegyzés után egy igazi tejes finomság!
Miért ne lehetne a legegyszerűbb ételből kihozni a maximumot? - tettem fel a nagy kérdést magamnak. Egyik kedvencem a tejbegríz. Nem kell magyaráznom senkinek sem a gyermekkori emlékeket. Ezért továbbgondoltam egy kicsit az alapokat és egy igazi vendégek előtt is vállalható különlegességet törpöltem ki.
Hozzávalók 2 személyre
- 5 dl tej
- 5 evőkanál étkezési búzadara
- 1 evőkanál méz
- 0.5 db vaníliarúd kikapart magja
- 1 nagy csipet fahéj
- 1 db kicsi gránátalma
- 1 db narancs reszelt héja
Elkészítése roppant egyszerű és a vendégeink sem fognak tudni ellenállni az ételnek.
A tejet a mézzel, fűszerekkel és búzadarával szépen elkeverjük.
Ezután lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a búzadara szemek meg nem duzzadnak és sűrű keveréket nem kapunk.
Ekkor előre vízzel kiöblített tálkákba rakjuk és fagyasztóba tesszük egy 15-20 percre. (A formát ki is bélelhetjük folpackkal és így még könnyeben ki tudjuk varázsolni a tányérra.
Tálaláskor egy gránátalmát félbevágunk, a magokat kiütögetjük belőle, megszórjuk a formából kiborított tejbegrízt és friss narancshéjat reszelünk rá!
Nem csak mesés látványt nyújt, de az ízek kavalkádja sem utolsó!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A tejet a mézzel, fűszerekkel és búzadarával szépen elkeverjük.
Ezután lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a búzadara szemek meg nem duzzadnak és sűrű keveréket nem kapunk.
Ekkor előre vízzel kiöblített tálkákba rakjuk és fagyasztóba tesszük egy 15-20 percre. (A formát ki is bélelhetjük folpackkal és így még könnyeben ki tudjuk varázsolni a tányérra.
Tálaláskor egy gránátalmát félbevágunk, a magokat kiütögetjük belőle, megszórjuk a formából kiborított tejbegrízt és friss narancshéjat reszelünk rá!
Nem csak mesés látványt nyújt, de az ízek kavalkádja sem utolsó!
Jó étvágyat kívánok hozzá!