Expressz csokis perec
Édes bűnözés mesterfokon. Miért ne indulhatna így a bejegyzés. Ez a recept egy ropogós csokis keksz alapjában véve, de bármilyen kiszúróformával elkészíthető. Esetemben a nagymamaféle rugós pereckiszúró került a kezem ügyébe.
Hozzávalók kb. 30 darab perechez:
Elkészítési idő: kb. 30 perc
30 dkg liszt + liszt a nyújtáshoz
5 dkg kakaó
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 ek. vaníliás cukor
3 tojássárgája
1 csipet só
1/2 tonkabab ( elhagyható)
Bevonáshoz 10 dkg tej- vagy ét- vagy fehércsoki
- A lisztet a kakaóval, porcukorral, vaníliás cukorral, sóval és egy fél reszelt tonkababbal összekeverjük.
- Kis kockákra vágjuk a margarint és hozzáadjuk a tojássárgákkal együtt az előbbiekhez.
- Sima tésztát gyúrunk a hozzávalókhoz. Maximum 10 percre a hűtőbe tesszük.
- Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastag tésztát nyújtunk. Ebből vágjuk ki a pereceket a formával.
- Béleletlen tepsibe sorakoztatjuk a nyers süteményeket.
- Előmelegített sütőben 6-os fokozaton vagy 210 fokon maximum 10 percig sütjük az édességeket.
- Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni
- Közben egy lábasban vízgőz fölött felolvasztunk valamilyen csokoládét. Ebben az esetben tejcsokit használtam.
- Amikor kihűltek a perecek, meglocsolom vékonyan csokoládéval. Majd hagyom megszilárdulni a bevonatot.
- Azonnal ropogtathatjuk a tonkababtól igazán különleges süteményt.