2014. május 30., péntek

Molekuláris rakott krumpli uborkával - Gourmet Fesztivál


Ma délben nyitja meg kapuit az Gourmet Fesztivál a Millenárison (http://sziget.hu/gourmetfesztival). 
Olvassátok vissza a 2012-es és 2013-as bejegyzéseimet egy kis ízelítőként. 
A három napos rendezvény tematikája a rakott krumpli minden formában Ez természetesen megihletett engem is. Egy adagnyi hagyományos finomság éppen a sütőben sül, de elővettem a molekuláris játékszereimet és alkottam valamit.

Nézzük miből is áll az én molekuláris rakott krumplim:
- pirított krumplipüré egy csipet sáfránnyal
- paprikapürés kolbászgyöngy
- tejfölhab
- fürjtojás
- uborkakrém 


Íme a 2014-es menü a Gourmet Fesztiválon (kattintsatok a képre és nézzétek meg nagyobb változatban):