Vörösborban sült meggy
A vörösborban sült meggyel már évek óta szemezek, de még eddig nem sikerült szorosabb barátságot kötni. Az idén ezen is sikerül változtatnom. Otthonról szép nagy adag meggyet kaptunk és nekiláttam a kimagozásnak. Bevallom, hogy egy idő után kicsit ráuntam a szöszmötölésre és Fecóm is besegített a nagy meggy akcióba.
A eredeti receptet Dalla Cucina blog szerzőjének köszönhetjük! Látogassatok el a blogjára és nézzétek meg, hogy hányan és hányféle módon készítettük már el ezt a fantasztikus receptet.
Hájas tésztából sütöttem túrós-vörösborban sült meggyes csigákat. Elsődlegesen ehhez raktam össze ezt a csemegét.
Elkészítés: kb. 2 óra
Hozzávalók 2 db 1,5 dl-es üveghez.
50 dkg kimagozott meggy
1 rúd vanília
10 ek. kristálycukor
2 ek. vaníliás cukor
3 dl száraz vörösbor
➽ Egy tepsibe öntjük a kimagozott meggyet.
Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral és alaposan összeforgatjuk.
➽ Egy rúd vaníliát kettévágunk, a magokat kikaparjuk belőle a meggyre és a rudakat is hozzáadjuk.
➽ Végül felöntjük 3 dl vörösborral az egészet.
➽ Kb. 2 órán keresztül 3-as fokozaton sütjük fedetlenül. Kiegészítés: villanysütőben kb. 180 - 190 °C fok között készítjük alsó-felső sütéssel.
Néhányszor átkavarjuk (kb. 4x).
➽ Én még forrón üvegekbe töltöttem a gyümölcsöket és lezártam azokat.
TIPP: Banán és vörösborban sült meggy kombináció igen veszélyes párosítás! Egyszerűen ellenállhatatlan süteményben, fagyiban vagy magában! Próbáljátok ki!