Fácán húsleves


 Így karácsony környékén egyre többet vadászunk valami különleges, egyedi recept után. Sokan ilyenkor engednek meg egy kis különlegességet. Most egy takaros fácánt hozok Nektek! Vadász ismerőstől olcsón beszerezhető és egy 70 dkg-os példányból már igen finom levest készíthetünk. 
Boltokban 2000 Ft környékén kezdődik darabja! Ha pedig tollal együtt kapjátok, akkor ki kell akasztani valami hűvös, szellős helyre legalább 2 napra kicsit érni. Utána jöhet a pucolás!

 


Hozzávalók 6 személyre:

70 dkg-os fácán
4 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db közepes zeller
1 db karalábé
1 db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 szem fekete bors
1 kis darab gyömbér (kb. 2 cm)
1 csapott ek. só 
víz
csigatészta a levesbe





Igazából egy finom húslevest készítünk csak éppen fácánnal. Mindenkinek más receptet kapott útravalóként, így könnyen átültethetitek azt erre a változatra. Én most megosztom az enyémet! A megtisztított fácánt feldaraboljuk (combok, szárnyrész, hát,mell) és egy fazékba tesszük. 

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a répát, fehérrépát, zellert, karalábét negyedekre vágjuk és a húshoz adjuk. Majd a vöröshagymát, borsot, fokhagymát és gyömbért szintén beletesszük.
Egy csapott evőkanál sóval megszórjuk az egészet és felöntjük vízzel. 

Lassú tűzön kb. 2 órán keresztül főzzük a levesünket. Végül leszűrjük és külön tálaljuk a húst és a zöldségeket. A levesbe személyenként egy-egy maréknyi csigatészát főzünk.
A forró, gőzölgő levest mindenki értékelni fogja akár az ünnepi asztal nyitányaként, akár egy békés este fogásaként!

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Népszerű bejegyzések