Vörösboros - aszalt szilvás fácánragu
A vadhúsok elkészítése külön művészet. Minden szinte a pihentetésen múlik. Ez a fogás igazán könnyű és ízletes, csak egy szép farab fácán kell hozzá. A szaft, a hús és a zöldségek fantasztikus egyveleget adnak az éhes vendégeknek. Bocsánat az áradozásért, de kimondhatatlanul finom!
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg fácánhús (egész fácán)
6 ek. olívaolaj
20 dkg vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg zellerszár
20 dkg aszalt szilva
6 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 tk. oreganó
1 tk. kakukkfű
4 dl vörösbor
1 l víz + 1 tyúkhúsleves kocka vagy 1 liter csirke alaplé
1 tk. só és 1/2 tk. bors ízlés szerint
Tálaláshoz friss kenyér, rizs vagy krémes puliszka ajánlott.
- A fácánt feldaraboljuk (comb, szárny, hát, mell).
- A vöröshagymát, sárgarépát megtisztítjuk és közel hasonló darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt zellerszárat is és a fokhagymát apróra vágva.
- Egy kis olívaolajon megpirítjuk a zöldségeket kb. 3 perc alatt.
- Hozzáadjuk a zöldségekhez a fácánt, a fűszerekkel ízesítjük, beledobunk egy babérlevelet és alaposan összekavarjuk ezeket egy nagy edényben.
- Az aszalt szilvákat megfelezzük és a főzés vége előtt 10 perccel adjuk hozzá.
- Rizs vagy puliszka körettel tálaljuk, de erre igazán nincs szükség! A friss, puha kenyér tökéletes kiegészítője ennek a fogásnak. AZ ünnepek mellett összebújós téli estékre is jó szívvel ajánlom ezt a fogást!