Zöldségleves krumplis tésztába bugyolált húsgombóccal
Nézzük a krumplis tésztára a leves ötletet ma. Tartalmas és nagyon finom végeredmény fog a fazékban rotyogni, amikor elkészítjük.
Elkészítési idő (kész krumplis tésztával): kb. 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg krumplis tészta
25 dkg darált hús
20 dkg sárgarépa
5 dkg burgonya
5 dkg fehérrépa
1 ek. aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma + 5 dkg felaprítva
só, bors
őrölt fűszerpaprika
kb. 2,5 l víz
2 ek. étolaj/olívaolaj
A zöldségeket meghámozzuk, a sárga- és fehérrépát felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk és egy lábasba tesszük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és az előbbiekhez adjuk.
2 ek. olajat adok a zöldségekhez és 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk azokat.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1 ek. petrezselyemzöldet rászórunk és fűszerpaprikával meghintve összekeverjük az alapunkat. Ezek után felöntjük vízzel.
Közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek már megfőttek, de mégis roppanósak még.
Ekkor tesszük a levesbe a gombócokat, melyeket a következő módon készítünk el:
Összekeverjük a húst 1 kk. sóval, 1. kk. majorannával, 5 dkg apróra vágott vöröshagymával Ezután kisebb gombócokat formázunk a húsból. Mindenki a saját ízléséhez mérten készítsen húsgolyókat!
A tésztát kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk. Kb. 5x5 cm-es kockákat vágunk a tésztából és egy-egy húsgolyót a tészta közepére teszünk. Ráhajtjuk a tészta sarkait a húsra és gombóccá formáljuk a tésztát a két tenyerünk között.
Végül a levesbe dobjuk az elkészült gombócokat és körülbelül 10 percig főzzük.
Tálaláskor egy kis friss petrezselyemmel megszórjuk ezt a tartalmas levest!