Könnyű saláta dukkah bundában sült csirkefalatokkal
Ha előző napról marad néhány falatka, akkor hasznosítsuk újra bátran.
Amennyiben nincs maradékunk, akkor a fent található recept alapján készítsünk 20 dkg illatos, ízletes dukkah fűszerkeverékbe forgatott csirkemellet! A tegnapi receptemhez vásárolt alapanyagokat kis kiegészítéssel megvariáljuk és máris egy mennyei, tartalmas salátát kapunk.
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg dukkah fűszerkeverékben sült csirkemell
2 db zöld alma
1/2 fej saláta
2 db közepes sárgarépa
1/2 citrom leve
1 ek. méz
A zöld almákat megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Rögtön meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy nem kezdjen barnulni a gyümölcs.
A salátát egy konyhai olló segítségével a legegyszerűbb apró darabokra vágni, ha nem szeretnénk kést és deszkát használni. Ez is megy a gyümölcshöz.
A sárgarépákat megtisztítjuk és egy konyhai hámozó segítségével vékony csíkokat készítünk a salátához. A tálban lévő zöldségekhez és gyümölcshöz hozzáadjuk a csirkehúst is és egy kis mézzel és a maradék citromlével meglocsoljuk az egészet.
Nyammm! A végeredmény szuperszónikus lesz! :-)
Jó étvágyat! :-)