Cuisinarum - Bécs




Sok évvel ezelőtt az első bécsi felfedezőutunk elején bukkantunk rá a Stephansdomtól néhány lépésnyire a Cuisinarum konyhai szaküzletre. Minden megtalálható itt, ami főzéshez, gasztronómiához, tálaláshoz kapcsolódik. Magas minőség és széles spektrumban mozgó árak jellemzik az üzletet, tehát mindenki talál magának és a pénztárcájának megfelelő eszközöket. A kiszolgálás mindig kifogástalan, roppant kedvesek és készségesek az eladók. 

Nem, nem 10 percet fog itt tölteni a földi halandó gasztronómiáért rajongó megszállott, hanem minimum egy órát rá kell szánni. Ha pedig valamit a webshopban kinéztünk, akkor nem kell mindenképpen Bécsbe utaznunk, hanem Európán belül is vállalják a csomagküldést! Hihetetlenül rugalmasak!



Számomra nagy hiányosság itthon egy ilyen jól felszerelt szaküzlet, de hála az égnek nem kell a világ végére utazni ezért, csak a szomszédos Ausztriába. 

Található az üzleten belül egy bemutatókonyha is, ahol főzéseket tartanak. Nem csak eszközöket vásárolhatunk itt, hanem különleges fűszereket, olajokat. Így találtam rá egy rózsaszirmos keverékre, amelyet vadszárnyasokhoz jó szívvel ajánlanak. Már alig várom, hogy kipróbáljam. 
Szakácskönyvben sincs hiány. Változatos témák közül válogathatunk egy óriási könyvkínálatban is. 


Mindig megcsodálom, hogy Wüsthof késkészlet szinte minden elemét megvásárolhatjuk itt, a KichenAid termékek kifogyhatatlanok és a különleges kiszúróformákból szinte minden alkalommal hazajön velem pár különlegesség. 
Meg fogtok lepődni, de a kések, serpenyők ára a hazaiakhoz képest kedvezőbbek. Ha decemberben adventi kirándulást terveztek, akkor érdemes ide is ellátogatni!  

Végül jöjjön néhány csalogató fotó a kirakatból!




 
CUISINARUM
Deckenbacher & Blümner Ges.m.b.H. & Co KG
Singerstrasse 14, 1010 Wien
Tel. +43 / 1 / 890 21 41
Fax. +43 / 1 / 890 21 41 15
e-mail: office@cuisinarum.at

Öffnungszeiten:
Mo - Fr: 09.30 bis 18.30 Uhr
Sa: 09.30 bis 18.00 Uhr

Népszerű bejegyzések