Áfonyás - rozmaringos szarvasfasírt
Sokan őrültnek tartanának azért, mert szarvashúsból fasírtot készítettem. Pedig igen kiválóak azok a nyesedékek darált húsnak, amelyek lejöttek a sültnek formázott nagyobb darabokról. Nem kell mindig a pörköltbe tenni az ilyen húsokat. Legyen belőle valami olyasmi, amely mindenki számára kedvenc lehet. Érdemes ezt a fasírtot nyársra húzni és úgy grillezni vagy éppen gyorsan kisütni néhány falatot és a borozgatáshoz elcsemegézni.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók kb. 15 kicsi fasírhoz:
30 dkg darált szarvashús
5 dkg aszalt vörös áfonya
5 gerezd fokhagyma
2 kicsi ág rozmaring
10 dkg füstölt sajt
só
őrölt fekete bors
olaj a sütéshez
A darált szarvashúst ízlés szerint sózzuk (nálunk ez 1/2 tk. só volt) és borsozzuk frissen őrölt fekete borssal (kb. 8 tekerésnyi volt az őrlővel).
A fokhagymát felaprítjuk a vörös áfonyával és a rozmaringágról leszedett levelekkel együtt. Ezeket valóban együtt vágjuk fel. Adjuk hozzá a húshoz.
Azután reszeljünk hozzá 10 dkg füstölt sajtot az előbbiekhez. Nem használunk tojást, a sajt lesz a "tapasztóanyag". Alaposan összegyúrjuk.
Körülbelül ping pong labdányi húsgolyókat formázunk. Ha egy kis vízbe belemártjuk a tenyereinket, akkor szép egyenletes külsőt kap a fasírtunk.
Végül a legjobb, ha grillen sütjük ezeket az apróságokat. Körülbelül folyamatos forgatás mellett 10-15 perc alatt elkészülnek folyamatos forgatás mellett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!