Baconbe tekert kukorica a nyár slágere
Éljen a szabadság, a láblógatás, a pancsolás és a grillezés! Ha ez mind megvan így szépen sorban, akkor ajánlok egy igazi finomságot. A gyümölccsel hűtött rozé mellett ez nálunk az a baconbe tekert kukorica a nyár slágere. Ezzel a kettővel már tökéletesen jól elütném az időt egy szép nyári napon.
Hozzávalók 2 db kukoricához:
Elkészítési idő: 15 perc
2 cső főzni való kukorica (vagy fagyasztott csöves kukorica)
20 dkg bacon
friss kakukkfű
só
őrölt fekete bors
Vegyünk két cső kukoricát, tisztítsuk meg a levelétől és bajuszától.
A baconszalonnákat fektessük egy kicsit átfedésben egymásra olyan hosszan, amilyen hosszú a kukorica. A bacon mennyisége függ a kukorica hosszúságától és szélességétől is. Én most a saját példámat hoztam, hogy mennyit használtam fel hozzá.
A kukoricát rátesszük a baconre, sózzuk, enyhén borsozzuk.
A lefektetett baconszeletekre friss kakukkfű leveleket morzsoltam, de bármilyen zöldfűszerrel tehettek egy próbát legyen az snidling, rozmaring vagy bazsalikom. Ízlés és éppen rendelkezésre álló fűszer kérdése.
Majd egyszerűen betekerjük a baconbe a kukoricákat és máris mehet a grillre (vagy a hűtőbe a másnapi vagy későbbi felhasználásig). Folyamatos forgatás mellett, maximum 10 percig sütjük, vagy addig amíg szép piros nem lesz a bacon.
TIPP: Szeretitek a csípőset? Akkor a Chilion Habanero fecskendője jól fog passzolni ehhez a finomsághoz is. Kis helyen is elfér, bárhol előkaphatjuk és "maszatmentesen" adagolhatjuk. Remek találmány! :-)
Ígérem Nektek, hogy nem fogtok csalódni! Mindenki meg fogja nyalni mind a 10 ujját! :-)