2018. augusztus 15., szerda

Könnyű nyári fetás dinnyesaláta


 Tudtátok, hogy a legkorábbi feljegyzett görögdinnyeszüret nagyjából 5000 évvel ezelőtt Egyiptomban történt? Hieroglifákkal is megörökítették. A növényt gyakran helyezték fáraók sírkamrájába élelemként a túlvilágra.
 Ez a nemes finomság lesz a mai alapanyagom a rövid történelmi bevezető után. Ebben a hőségben nincs túl sok kedve az embernek főzőcskézni. Így most körülnéztem a kertben és összeütöttem egy könnyű és gyors dinnyesalátát.  
 Minden alapanyagot könnyen beszerezhettek ehhez az ételhez. Akár grillezéskor sült hal vagy csirkehús mellé is jól fog passzolni ez az összeállítás. Próbáljátok ki!

Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók 1 személyre:

25 dkg görögdinnye (piros és sárga)
10 db  zsenge bazsalikomlevél
10 dkg feta sajt
10 dkg szőlő
1 tk. méz

➽ A dinnye héját levágjuk. Piros és sárga belű dinnyéből összesen 25 dkg-ot kockázzunk fel kb. 2x2 cm-es darabokra. Én a magszegény változatot választom általában a dinnyéből, így nem kell magozgatni.

➽ A szőlőszemeket megmossuk és leszedjük a fürtről, majd az előbbiekhez adjuk.

➽ Megszórjuk a gyümölcsöket friss, zsenge bazsalikomlevelekkel és összeforgatjuk az egész salátát.

➽ A fetasajtot felkockázzuk kb. 1x1 cm-es darabokra és ezt szórjuk a salátánk tetejére.

➽ Egy teáskanál virágmézzel meglocsoljuk az elkészült, friss dinnyesalátát és azonnal fogyaszthatjuk!

Jó étvágyat kívánok hozzá!



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!