Ázsiai meleg tonhal saláta



A nagy karácsonyi trakta előtt igazán jól fog esni ez a könnyű ázsiai tonhal saláta. Gyorsan elkészül és igazán mutatós is. Akár az ünnepekre is be lehet vetni ezt a fogást, ha izgalmasabb vonalat szeretnénk képviselni. 

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre: 

25 dkg tonhal
2 dkg szezámmag
2 ek. olívaolaj
6 ek. szójaszósz
1 db sárgarépa
8 levél kínai kel
5 dkg édeskömény
8 levél lila káposzta
1 tk. méz 

➽ A tonhalszeletet bedörzsöljük egy kis szójaszósszal és forró serpenyőben, kevés olívaolajon (kb 1 ek.) 2-2 percig sütjük oldalanként a halszeleteket. Így lesz közepesen átsütött, de ha szeretnétek teljesen átsült szeleteket, akkor még 1-1 percet adjatok hozzá a sütéshez. Én téglalap alakúra formáztam sütés előtt a halszeleteket. A nyesedékből például készíthettek ilyen tonhalas bruschettát.

➽ Közben egy száraz serpenyőben pirítsunk meg 2 dkg szezámmagot. Én egy kicsi arany színt adok az apróságoknak folyamatos kevergetés mellett!!!, utána pedig egy lapos tányérba öntöm a szemeket. A kisült halszeleteket még melegen beleforgatjuk a szezámmagba úgy, hogy a hús minden oldalát bevonja.  

➽ A sárgarépát megtisztítjuk, a káposztaleveleket megmossuk. Közel azonos csíkokra vágjuk a kínai kelt, a lila káposztát, a sárgarépát és az édesköményt. Egy evőkanálnyi olívaolajat öntünk a serpenyőbe, felforrósítjuk és a zöldségeket beledobjuk. Egy teáskanál mézzel meglocsoljuk az egészet és éppen csak egy kicsit megpirítjuk a zöldségeket

➽ Egy edénybe tálaljuk a sült zöldségeket és a tetejére kb. fél cm vastag szeleteket vágunk a halból. 
Ízlés szerint egy kis friss lime levével meglocsolhatjuk az egész ételt és az édeskömény apróra vágott levélkéivel dekorálhatjuk. Természetesen ez már csak opcionális. A végeredmény egy ázsiai jellegű ízletes meleg saláta.


https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések